Nigella’s Christmas Cookies

Desember er over oss og jeg er i gang med mine 7 sorter. Egentlig er det bare 3 sorter, men de bakes gjerne 7 ganger…

I bokhylla mi står fin kokebok: Nigella Christmas av Nigella Lawson. På side 208 åpenbarte det seg en oppskrift jeg bare måtte teste ut: Cranberry and white chocolate cookies. Og kakene er virkelig en åpenbaring. Det er så mye god frukt, nøtter og sjokolade at det nesten ikke er deig nok til å rekke rundt alt. Og smaken er så perfekt at du må bare fortsette å spise til det er helt tomt. Trikset er å stoppe bakingen i tide… Det er godt det bare er jul en gang i året…

cookies_2

Nigella’s Christmas Cookies (ca 30 cookies)

150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
75 g havregryn
125 g mykt smør
75 g brunt sukker
100 g sukker
1 egg
1 ts vanilje ekstrakt
75 g tørkede tranebær
50 g pekan nøtter / eller paranøtter, hakkede
150 g hvite sjokolade chips

cookies_1

Forvarm ovnen til 180 grader og legg bakepapir på stekeplatene.
Ha mel, bakepulver, salt og havregryn i en bolle.
Visp sukker og smør mykt i egen bolle. Ha så i egg og vanilje ekstrakt.
Pisk sammen melblanding og sukkerblanding. Til slutt vendes nøtter, sjokolade og tranebær inn i deigen.
Bruk teskje og rull små boller av deig som plasseres på bakepapir. Press bollene lett ned med en gaffel.
Stekes i 15 minutter, til lett gyldne. La de avkjøles på brettet i 5 minutter før de legges til avkjøling på rist.

cookies_3

TIPS: Kan fryses i opp til 3 mnd. Bør ikke ligge lenger enn 1 uke i kakeboks (Like that would ever happen…)

Print Friendly
Arkivert under Bakst, SmåkakerStikkord: , , , , , , Bokmerk permalenken.

9 Responses to Nigella’s Christmas Cookies

  1. Janet sier:

    Takk for tipset! Lagde 4 dobbel deig og har kaker så det monner. Mmmmmm.

  2. Tora sier:

    å, jeg bare elsker Nigella. Hun er helt fantastisk! Disse så grisegode ut! Det bildet med hvit sjokolade og tranebær var lekkert. Tusen takk for anbefalingen!

  3. Elena sier:

    Er det noen som vet om Nigella har gitt ut en ny kokebok?.. Jeg vil ha alle hennes bøker!

  4. Veronica sier:

    Tror du disse kan bakes uten egg og nøtter?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Veronica! Nøtter kan du helt klart droppe. Jeg har ikke prøvd uten egg, men det kan du sikkert også sløyfe. Men du bør erstatte med litt væske – melk eller vann kanskje (2-4 ss -ish). Du må bare prøve deg fram :-)

  5. Tilbaketråkk: Daddelruter - ENEstående MatENEstående Mat

  6. Tilbaketråkk: God matjul! - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *