Søtpotetsuppe med ingefær og rosmarin

Livet er fullt av tilfeldigheter. Godt er det, for ellers hadde jeg ikke snublet over denne spennende suppa. Hvem skulle trodd av mangel på de rette råvarene + en litt «rar» rotgrønnsak kunne føre til noe så velsmakende? Dette er altså resultatet av en mislykket handletur, litt research på nettet, samt en gjennomgang av innholdet i krydderhyllen.

Suppetallerken med søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe med ingefær og rosmarin (1 porsjon)

300 g søtpotet, i båter
1 gul løk, i båter
1/8 ts chilipulver
5,5 dl grønnsakskraft
1/2 dl appelsinjuice
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts tørket rosmarin
Salt og pepper
2-3 skiver bacon, sprøstekt (kan sløyfes eller erstattes med stekt sopp)
En dasj crème fraîche

Fordel søtpotetbåter og løkbåter på et stekebrett. Dryss over litt chilipulver og bak midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre. Pass på at ikke grønnsakene blir svidde.

Bland kraft, appelsinjuice, ingefær og rosmarin i en kjele. Tilsett de bakte grønnsakene og kok opp. Bruk stavmikser til å jevne suppen til en myk, jevn og deilig konsistens. Smak til med salt og pepper.

En tallerken med søtpotetsuppe

Server med en dasj crème fraîche og noen skiver sprøstekt bacon.

TIPS: Tilsett suppen litt sukker hvis grønnsakene blir litt brente under bakingen. Det har reddet meg mer enn èn gang.

TIPS 2: Ristede valnøttkjerner på toppen er også snadder.

TIPS 3: dropp bacon hvis du vil ha en kjøttfri variant. Topp heller med litt godt stekt sopp.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SuppeStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

5 Responses to Søtpotetsuppe med ingefær og rosmarin

  1. Eva K. sier:

    Jeg har fortsatt ikke laget noe med søtpotet … det er jeg litt flau over :-I

  2. Tilbaketråkk: Orange is the new green | Enestående MatEnestående Mat

  3. Turid sier:

    Men hva skulle du egentlig ha kjøpt, eller hatt? :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *