Mitt daglige knekkebrød

Jeg spiser hjemmelagd knekkebrød stort sett hver dag, og Heges oppskrift har fulgt meg trofast i et par år nå. Såpass lenge at jeg har følt at det kunne være på tide med litt forandringer. «Never change a winning team» er det noe som heter, men av og til går jeg bare litt lei. Takket være bloggkollega Trine og hennes fristende oppskrift, produserer jeg igjen mengder med sprøtt, sunt og sabla godt knekkebrød.

knekkebrød - hjemmelaget og godt

Knekkebrød med rug (2 stekebrett)

3 dl grov sammalt rug
3 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl ristede pinjekjerner
2 ts salt
1 ts akasiehonning
6 dl vann, lunkent

Sett stekeovnen på 160 grader (varmluft). Bland alt det tørre i en stor bakebolle. Rør honningen ut i vannet. Tilsett væsken i det tørre og bland godt. Fordel den grøtaktige massen på to bakepapirkledde stekebrett.

knekkebrød med blåmuggost og valnøtter

Det er nå du skal være nøye med å stryke/fordele massen helt jevnt utover stekebrettene (bruk gjerne en slikkepott). Dette er viktig for at knekkebrødene skal bli stekt likt «all over». Sett begge brettene inn i ovnen. Etter ca 10 minutter tas brettene ut, og knekkebrødene rutes opp med en pizzakutter. Sett brettene tilbake i stekeovnen, og stek videre i ca 1 time. Åpne ovnsdøren hvert 10. minutt for å slippe ut damp. Da blir det enklere å få et skikkelig knasende sluttprodukt.

TIPS 1: Er ikke knekkebrødene sprø og tørre etter 70 minutter, senk varmen til ca 100 grader og la de tørke videre. Ingenting er kjipere enn seige knekkebrød.

TIPS 2: Pinjekjernene kan erstattes med favorittnøttene dine. Hva med valnøtter, som i Trines originale oppskrift? Eller gresskarfrø?

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, FrokostStikkord: , , Bokmerk permalenken.

11 Responses to Mitt daglige knekkebrød

  1. Ada sier:

    Er det viktig at det stekes med varmluft? Og hvor i ovnen skal brettene settes og hvor stor avstand skal det være mellom dem? Ca hvor mange knekkebrød blir det hvis man bruker denne oppskriften?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Ada!
      Jeg bruker kun varmluft, men det er fordi jeg har det. Mammaen min steker knekkebrød uten varmluft og det går fint. Det kan være steketiden blir lenger, og at du må lufte oftere… En ting jeg tror hun gjør er at hun steker et brett av gangen. Hvis ikke vil overvarmen gjøre at det øverste brettet stekes for mye, mens det nederste stekes for lite.
      Bruker du varmluft, og steker begge brettene samtidig, settes det ene brettet på øverste rille og det andre på nederste. Det er i alle fall slik jeg gjør det.
      Lykke til! AC:-)

      • ENEstående Mat sier:

        ops, glemte det med antallet: Jeg deler hvert brett i 16, og da blir det 32 deilige, sunne knekkebrød ;-)

  2. Bente Aarup Paulsen sier:

    Hei, Jeg baker også knekkebrød og spiser kun dette. Ser du har valnøtter i honning – tror jeg? Har du en oppskrift på dette (også)?? :-))
    Mange hilsner Bente

  3. Bente Aarup Paulsen sier:

    – Fant oppskriften din – tusen takk.. mvh Bente

  4. Jeanette sier:

    Mmmmm…elsker disse knekkebrødene !

  5. Tilbaketråkk: Klassisk knekkebrød à la Åpent Bakeri - Enestående MatEnestående Mat

  6. Tilbaketråkk: Nigella scones - Enestående MatEnestående Mat

  7. Tilbaketråkk: Dongeribukse og knekkebrød - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *