Ovnsbakt torsk med potetmos

Torsk er helt klart min favorittfisk! Den lekre hvitfargen, den delikate flakingen og den rene smaken – what’s not to love? Det har likevel ikke alltid vært slik. På den tiden da jeg var 150 cm høy og synes Bobbysocks var den kuleste gruppa som fantes, var ikke fiskemiddag noe som imponerte meg nevneverdig. Når det i tillegg ble servert kokt torsk på julaften var fornærmelsen komplett. Den sørlandske tradisjonen førte til mang en «høytidsmiddag» med poteter, saus og tenners gnissel.

torsk med potetmos og tomater

Heldigvis har jeg blitt voksen-ish, og enhver mulighet til å nyte torsk til middag ønskes hjertelig velkommen. Jeg har til og med blitt flinkere til å lage det selv, være litt kreativ og finne varianter som passer i hverdagen. Denne raske og enkle retten står på bordet kjappere enn Sølvguttene klarer å synge julen inn.

Ovnsbakt hverdagstorsk med potetmos (1 porsjon)
150 g torskeloin, eller skinn- og beinfri filet
Olivenolje
2 skiver sitron
Salt og pepper, eller fiskekrydder
1 tomat, delt i 2

Potetmos
ca 150 g potet, i terninger
0,5 stangselleri, i biter
1 liten ts smør
1 liten ts hvitløksmajones
En liten skvett melk

Sett ovnen på 210 grader. Skrell potet og kutt i terninger. Kok potetbitene i usaltet vann til de møre (ca 15 minutter).

Legg torsken på et stykke aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper, eller godt fiskekrydder, og legg sitronskivene på fisken. Ringle over litt god olivenolje. Pakk folien rundt fisken, og legg pakken i en ildfast form. Del tomaten i 2 og legg i formen med snittflaten opp. Hell over litt olje og krydre med salt og nykvernet pepper. Plasser formen midt i ovnen og la alt steke til fisken er ferdig (ca 20 minutter).

Hell av kokevannet på potetterningene og mos med en stamper. Tilsett biter av stangselleri og rør inn smør og hvitløksmajones. Spe med melk for å få en mer kremet mos (eventuelt fløte, hvis du foretrekker det). Smak til med salt.

Server med en gang. Ca 30 minutter etter du startet :-)

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SjømatStikkord: , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *