Mokkakake med nøttebunn

Under dette fargerike berget av bær, karamellisert hvit sjokolade og spiselige blomster befinner det seg en forførende enkel kake. Litt for enkel faktisk, dersom du har et mål om å holde deg unna fristelser. Du er herved advart!

mokkakake med bær og spiselige blomster

Mokkakake… Bare navnet smaker av deilig sjokolade og kaffe, ikke sant? Nøtter, sjokolade, kaffe, luftig krem, friske bær og knasende hvit sjokolade – det er en skikkelig «killer combo» på kakefronten, for å si det sånn. Mmmm…

Som en ekstra bonus, i tillegg til de nydelige smakskombinasjonene og det faktum at det er en særs lettvint kake å lage, er dette også en allergivennlig oppskrift. Selv er jeg svært heldig som slipper å tenke på det, men det er jo greit å ha en kake i arsenalet som alle kan spise, mens jeg febrilsk prøver å finne kraft nok til å stå imot.

Dessverre er enhver form for protest og motstand håpløst, så det er bare å hive seg i bakinga!

Mokkakake med nøttebunn (ca 24 cmØ)

Nøttebunn
300 g mandler, malte
300 g melis, siktet
1 ts bakepulver
En klype salt
4 eggehviter

Sett stekeovnen på 200 grader. Fest bakepapir i bunnen på en 24 cm stor springform og gni sidene inn med litt smør.

Bruk en food processor eller lignende til å finmale mandlene. Sikt i melis og bakepulver og tilsett salt. Bland sammen.

Skill eggehvitene fra eggeplommene (sett til side til bruk i mokkakremen). Bruk en gaffel og pisk eggehvitene kjapt sammen før de blandes godt sammen med mandelblandingen. Hell nøttemassen over i kakeformen, smør jevnt utover og stek midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøl nøttebunnen på rist.

mokkakake pyntet med jordbær og karamellisert hvit sjokolade

Mokkakrem

100 g 70 % sjokolade
100 g smør, smeltet (kan erstattes med laktosefritt smør)
1-2 ss sterk espresso eller 1 ts instant kaffepulver
4 eggeplommer
50-70 g sukker
3 dl kremfløte, avkjølt (kan erstattes med laktosefri kremfløte)

Pynt
Karamellisert hvit sjokolade (se under)
Smeltet mørk sjokolade
Friske bær som jordbær eller bringebær
Spiselige blomster, friske eller tørkede (kan sløyfes)

Bryt opp 70% sjokolade og smelt forsiktig i en kasserolle på lav varme. Tilsett smør i terninger og espresso (eller kaffepulver) og rør om til smøret har smeltet. Avkjøl.

Pisk sammen eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Pisk kremfløten til en stiv krem i en egen bolle og vend inn i eggedosisen. Til slutt vendes den avkjølte sjokoladeblandingen forsiktig sammen med kremen, til alt er godt blandet. Mokkakremen fordeles i et tykt lag den avkjølte nøttebunnen.

Karamellisert hvit sjokolade 
Varm opp komfyren til 175 grader. Fordel de hvite sjokoladeknappene utover et bakepapirkledd stekebrett. bak sjokoladen midt i ovnen  i ca 4-5 minutter til sjokoladen er karamellisert. Avkjøl på brett til sjokoladen har stivnet.

Pynt mokkakaken rett før servering med smeltet mørk sjokolade, karamellisert hvit sjokolade, jordbær og spiselige blomster – eller det du måtte ha lyst til å pynte med.

mokkakake med bær og blomter

Oppskriften på mokkakaken har jeg fått av min gode venninne og tidligere kollega Marianne.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, KakeStikkord: , , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Mokkakake med nøttebunn

  1. Tine sier:

    Mmm. Planen var egentlig å lage suksessterte, men nå fikk jeg lyst å lage denne istedenfor..kan kremen lages kvelden i forveien tror du?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Tine! Jeg vil ikke anbefale å lage kremen veldig mye mer enn et par timer i forkant. Den er best når den er fersk. Lykke til :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *