orange blomkålsuppe
Kjøttfri mandag, Middag, Suppe, Tordenskjolds suppekjøkken

Blomkålsuppe – Indian style

På lørdag var det duket for februarutgaven av Tordenskjolds Suppekjøkken, og jeg hadde lyst til å overraske gjestene mine litt, gi smaksløkene deres en aldri så liten utfordring. Og det gjorde jeg med denne indiskinspirerte blomkålsuppa som jeg fant på www.matpaabordet.com.

Indisk blomkålsuppe

Utseende, farge og smak på denne deilige blomkålsuppa går i stikk motsatt retning av hva man egentlig forventer seg, så det tar litt tid før alle sansene klarer å registrere hva det er man faktisk smaker. Det er en kraftig, smaksrik og eksotisk suppe, og smaksløkene blir garantert overrasket og lykkelige. Du skal likevel lete en stund før du gjenkjenner blomkålen…

Blomkålsuppe – Indian style (1 porsjon)

20 g løk
1 cm fersk ingefær, skrelt (4 g)
1/4 rød chili, uten frø (4 g)
2 fedd hvitløk (4 g)
1 ss solsikkeolje
1/4 ts malte korianderfrø
1/4 ts spisskumin, malt
1/8 ts gurkemeie
1/8 ts garam masala (indisk krydderblanding)
150 g blomkål, i små buketter
100 g hermetiske tomater, hakkede
3 dl grønnsakskraft
Frisk koriander, finhakket
Yoghurt naturell

Start med å klargjøre alle ingrediensene. Ha løk, ingefær, chili og hvitløk i en urtehakker (eller bruk en stavmikser). Kjør ingrediensene til en jevn masse. Mål opp krydder i en skål, og del blomkålen i små buketter.

Sett en passe stor kasserolle på middels varme og ha i oljen. Tilsett løkblandingen og stek til det begynner å få litt farge. Ha i krydderblandingen og rør om. Tilsett blomkålbukettene og rør om igjen. Ha til slutt i hakkede tomater og kraft. Kok opp og la alt småputre under lokk til blomkålen er helt mør. Det tar ca 20 minutter.

Indisk blomkålsuppe

La suppen avkjøle litt før du bruker en stavmikser eller blender til å kjøre alt til en glatt purésuppe. Kok opp igjen, smak til med salt om nødvendig, og server med frisk koriander og yoghurt på toppen.

TIPS: Ha noen lettkokte blomkålbuketter i suppa hvis du savner litt tyggemotstand.

Denne deilige oppskriften fant jeg på Inas fine matblogg: www.matpaabordet.com

8 Comments

  1. Lone Mikkelsen

    Det var kjempe godt!

    • ENEstående Mat

      Det synes jeg også :-) Og så var det så koselig at du tok med Mikkel, selv om han ikke var begeistret for hverken suppa eller brødet ;-)

  2. Dette skal jeg LETT lage til middag snart! Den går rett i ukemenyen, tusen takk for nok en superlekker oppskrift!

  3. Tusen takk, Anne Cathrine! Denne suppen var megagod og virkelig noe jeg skal ha med meg videre. Supert at blomkålen på ny blir introdusert i mitt kosthold.

    • ENEstående Mat

      Det var gøy å høre, Mariel! Gøy når “gamle” råvarer kan bli som nye ;-)

  4. Denne var heeeelt fantastisk!! Har du prøvd å fryse den?

    • ENEstående Mat

      Hei Ingrid!
      Beklager sent svar. Jeg har ikke forsøkt å fryse akkurat denne suppa, men har fyst ned andre grønnsakssupper tidligere uten problem. Ser ikke noen grunn til at ikke denne skal kunne fryses heller.
      Lykke til!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.