Jeg er veldig glad i pesto. Det inneholder noen absolutte favoritter: frisk basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan. What’s not to like? Tingen med pesto er at det er litt vanskelig å lage i små mengder og den holder dårlig over tid. Så hva skal en stakkar med veldig lyst på pesto gjøre? Jo, da planlegges en tredagers pesto-bonanza!
PESTO (til én person i 2/3 dager)
1 liten basilikumsplante
Salt (må smakes til)
1,5 fedd hvitløk
1,5-2 ss ristede pinjekjerner
ca 50 g revet parmesan
1-2 dl god olivenolje
Litt chili
Ha basilikum og salt i en foodprosessor og kjør noen sekunder.
Ha i pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olje og kjør sammen til en deilig, grønn masse. Smak til med litt chili (tørket, pulver, fersk eller det man har for hånden). NYT!
(Basisoppskrift fra Hot&Spicy av Nina Dreyer, Jim Hensley og Paul Løwe)
TIPS: Man kan helle over ekstra olje som danner et slags lokk og da vil pestoen holde opp til en uke i kjøleskapet.