Dette er deilige sprø, knasende knekkebrød som kan brukes til alt: frokost, lunsj, middag, kvelds, snacks, ost og kjeks eller med litt deilig hjemmelaget pesto på. Mmmmm…. Jeg baker disse opp til 4 ganger i måneden. De er skikkelig avhengighetsdannende og holder godt i en tørr boks.
Jeg tviler sterkt på at det er Hege som er opphavet til denne oppskriften, men siden jeg fikk den av henne så er det det den heter i min oppskriftsbok. Tranebærene og gresskarfrøene har jeg lagt til selv.
Hjemmelaget knekkebrød
Til 4 brett/ca 48 knekkebrød:
2 dl grov sammalt hvete
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø/gresskarfrø (Velg én eller begge. Samlet mengde: 2 dl)
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
40 g tørkede tranebær, hakket
2-3 ts salt
6,5-7 dl vann
Bland det tørrre godt sammen. Tilsett vann og bland godt. La deigen stå ca. 15 minutter slik at vannet trekker godt inn.
Del deigen i 4. Du kan godt steke knekkebrødene på både 2 og 3 brett men jeg synes de er lettere å få sprø når jeg fordeler deigen på 4 brett.
Bruk slikkepott og spre deigen tynt utover brettet. Husk bakepapir, ellers blir de vanskelige å få av. Har du mange brett kan alle brettene stekes samtidig på 160-180 grader i varmluftsovn. Her må man prøve seg litt fram med egen ovn.
Slipp ut dampen hvert 10. minutt for sprøest mulig resultat. Etter 20 minutter kan du ta brettene ut og dele opp knekkebrødene med en pizzakutter eller kniv. Du behøver ikke skjære helt gjennom, det holder å lage “spor”.
Sett brettene tilbake og stek ytterligere 20 minutter. Knekkebrødene skal stekes i totalt ca. 40 minutter.
Avkjøles på rist og oppbevares tørt.
Hehe, nei det kan nok stemme at ikke jeg er opphavet til denne oppskriften… God idé med tranebær og gresskarfrø. Sunne knekkbrø som dessverre uspiseliggjør min tidligere favoritt havreknekk;)
Kjempefin blogg – gratulerer!
Tusen takk! Det er bare å sende oppskrifter så kan jeg kalle opp flere retter etter deg ;-)
Jeg prøver! Men tidligere har jeg alltid slitt med at alt bakepapiret henger igjen slik at jeg må bruke en evighet på å plukke av. Har du noen triks?
Jeg har hatt samme problem. Bakepapir har av og til 2 forskjellige sider virker det som. Pass på at siden som virker mest “vokset” ligger opp. Eller bruk et dyrere papir (ikke “store brand” som First Price feks).
En annen oppskrift som jeg sjelden har problem med bakepapiret med, er http://enestaaendemat.datasenter.no/2012/03/05/mitt-daglige-knekkebrod/.
Lykke til :-)
Det var ikke noe problem denne gangen, de skle bare rett av, så heretter holder jeg meg til denne vinneroppskriften! Så godt!
Så bra! Kos deg med knekkis :-)