Det er få ting jeg spiser mer enn kyllingfilet. Det er jo så enkelt! Med uendelige variasjonsmuligheter! Og siden jeg har litt pesto til overs, er veien kort til en rask og enkel middag. Jeg har forsøkt med kjøpe-pesto fra ymse produsenter, men det er aller, aller best med hjemmelaget saus.
Kylling med pasta og hjemmelaget pesto (1 person):
1 kyllingfilet, naturell
1/2 rød løk, i båter
1 fedd hvitløk, hakket
5 små buketter brokkoli
1/2 rød paprika/smakspaprika
5 ss hjemmelaget pesto (se tidligere innlegg)
1/2 eple, i biter
ristede pinjekjerner
Salt og pepper
100 g fersk fullkornspasta
1. Fres hakket hvitløk og løk i middels varm stekepanne med litt olje.
2. Del kyllingfileten i passe store biter og stek sammen med løken til den har fått en gylden stekeoverflate. Kyllingbitene trenger ca 3-5 minutter for å bli gjennomstekte.
3. Brokkolibukettene kan kokes lett for seg, eller råstekes i stekepannen med de andre ingrediensene.
4. Ha i pesto og vend alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.
5. Ha i finstrimlet paprika og epler i biter til slutt (de blir ikke så fraiche om de stekes for lenge).
Dryss noen ristede pinjekjerner på toppen.
Serveres sammen med ferdig kokt pasta, og voilá: FERDIG!
Enkelt og veldig godt!