Hvem har vel ikke kokt for mye pasta en gang eller to i livet? Jeg kan vel heller telle de gangene jeg har kokt PASSE mengde pasta på én hånd… Denne kjappe omeletten passer bra som restelunsj, eller som en spenstig tapasrett.
Spaghettiomelett (1 porsjon)
2 egg
2 ss fløte/melk/vann
50 g kokt spaghetti
50 g smårettskinke
2 ss revet parmesan
Salt og pepper
Chili
Basilikum (fersk eller tørket)
Litt olje til steking
Pisk sammen egg, melk, ost og krydder. Ha i skinken og kokt, kald spaghetti og bland godt.
Bruk en liten stekepanne (ca 20 cmd), sett på middels varme og ha i litt olje. Hell røren over i pannen, fordel spaghetti og skinke jevnt i pannen, og legg på lokk. La omeletten steke under lokk til eggemassen har stivnet. Stek så et par minutter uten lokk for å bli kvitt ekstra væske/damp.
Til lunsj kan den spises som den er, varm eller lunken, med eller uten salat som tilbehør.
Til tapasbordet skjæres omeletten opp i passende små “paistykker” slik at alle får en liten smakebit.