I disse kalde førjulstider er det godt å lage en god suppe å varme seg på. Kombinasjonen av karri, ris og kylling er uslåelig, og det å ha det i form av en suppe gjør det hele bare enda bedre. La deg ikke lure av mange ingredienser; denne suppen er enkel og rask å lage.
Indisk karrisuppe med kylling (1 porsjon)
1 kyllingfilet
1 løk
1 fedd hvitløk
1 gulrot i biter
40 gr frosne selskapserter
1/2 ts karri
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts malt koriander
1/4 ts malt ingefær
1 km kajennepepper
2 ss hvetemel
5 dl hønsekraft
saften av 1/4 lime
100 g kokt ris
Olje til fresing
Skjær kyllingfileten i biter. Løk og hvitløk hakkes fint. Gulroten deles i små biter. Fres løk, hvitløk, kylling og gulrot sammen med karri i litt oje til løken er blank.
Tilsett de andre krydderne og la det hele steke et minutt før du strør på hvetemel. Rør melet godt inn og la det surre ca et minutt. Spe på med kraft/buljong og la suppen koke ca 10 minutter.
Ha i erter og kokt ris mot slutten av koketiden. Smak til med lime og salt.
TIPS: Det er veldig godt med litt revet eple i suppen. Ha i samtidig med kraften.
TIPS for 4 porsjoner:
Ikke firedoble krydderne. Det kan bli litt voldsomt.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt