For å være helt ærlig; det blir nok ribbe, lutefisk, pinnekjøtt og andre godsaker i juleselskapene i tiden framover. Voldsomme middager etterfulgt av useriøse løfter om aldri å spise igjen. I alle fall ikke den dagen… Men før det hele starter for alvor har jeg laget en “liten” juletallerken med noen av julens godsaker. Det beste er at den krever lite kokkelering, så den egner seg også for uventede gjester…
Juletallerken (1 porsjon)
Eggerøre av 2 egg
1 ss rødbetsalat med eple og kanel
4 sossiser/julepølsebiter
4 dadler med bacon og pekannøtter
50 g sild (sursild/tomatsild/sennepsild)
5 rosenkål
6 dulcita tomater
1 skive rugbrød
Rødbetsalat: Bland 1 ss rødbetsalat med 1/2 eple i små biter og tilsett litt kanel.
Dadler: Erstatt kjernene i dadlene med halve pekannøtter (evt. valnøtter). Rull baconskiver rundt dadlene og stek over moderat varme til de er blitt gyldne og litt sprø.
Sossiser/julepølser: stekes lett sammen med dadlene
Rosenkål og tomater: Kok rosenkål i ca 6 minutter. Surr rosenkål og tomater i litt olje, balsamico eddik, salt og pepper.
Anrett alt på tallerkenen, sett på julemusikken og nyt!