Tallerken med blomkålsuppe
Kjøttfri mandag, Lunsj, Middag, Suppe

Blomkålsuppe med fennikel

Blomkålsuppe er det genialt! Det er mildt og godt, og blomkålen kremer suppen nesten bedre enn fløte. Denne suppen er superenkel og knallgod, med en liten twist: fennikel. Blomkålsuppe fra pose er snart som et gufs fra fortiden!

Blomkålsuppe med fennikel

Blomkålsuppe med fennikel (1 stor porsjon)

1 ts smør
1 sjalottløk (finhakket)
ca 20 g fennikel (finhakket)
1/2 blomkål
3 dl lettmelk
2 dl grønnsakskraft/buljong
Salt og pepper

Del blomkål i mindre buketter og fres lett i smør sammen med finhakket løk og fennikel. Tilsett melk og kraft og kok opp. Kokes til blomkålen er blitt helt mør (ca 10-15 minutter). Kjør alt jevnt i blender, eller med stavmikser, til suppa er tyknet av blomkålen. Smak til med salt og pepper.

Ringle over noen dråper god olivenolje og server med godt brød.

TIPS: Ta til side et par buketter blomkål før du tilsetter melk/kraft. Disse legges i suppen før servering.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.