Blomkålsuppe er det genialt! Det er mildt og godt, og blomkålen kremer suppen nesten bedre enn fløte. Denne suppen er superenkel og knallgod, med en liten twist: fennikel. Blomkålsuppe fra pose er snart som et gufs fra fortiden!
Blomkålsuppe med fennikel (1 stor porsjon)
1 ts smør
1 sjalottløk (finhakket)
ca 20 g fennikel (finhakket)
1/2 blomkål
3 dl lettmelk
2 dl grønnsakskraft/buljong
Salt og pepper
Del blomkål i mindre buketter og fres lett i smør sammen med finhakket løk og fennikel. Tilsett melk og kraft og kok opp. Kokes til blomkålen er blitt helt mør (ca 10-15 minutter). Kjør alt jevnt i blender, eller med stavmikser, til suppa er tyknet av blomkålen. Smak til med salt og pepper.
Ringle over noen dråper god olivenolje og server med godt brød.
TIPS: Ta til side et par buketter blomkål før du tilsetter melk/kraft. Disse legges i suppen før servering.