I den grad det går an å være forelsket i en salat så er jeg helt fortapt i denne smaksbomben. Oppskriften er inspirert av min matentusiastiske kollega, Marianne, og jeg er evig takknemlig for tipset. Bruk salaten som hovedrett eller som et fargerikt og godt tilbehør til andebryst. Nå som appelsinene er på sitt absolutt søteste er det bare å lage denne salaten så ofte som mulig.
Villrissalat med fennikel, appelsin og valnøtter (1 porsjon)
100 g villris
1 hjertesalat
1/2 fennikel
1/4 slangeagurk
1 appelsin
30 g valnøtter
1 ss valnøttolje
1 dasj balsamico eddik
1 fedd hvitløk
Kok risen som anvist og la den avkjøles på benken i ca 1/2 time.
Del hjertesalaten i biter eller blader. Kutt fennikel, agurk og appelsin i biter og bland sammen med risen.
Press hvitløken og bland sammen med olje og balsamico eddik. Hell over risblandingen og bland godt sammen. Legg risblandingen på en seng av salatblader.
Knus valnøttene lett i en morter (la bitene være ganske store) og rist lett i en tørr panne. Dryss over salaten til slutt.
TIPS: Middagsris blandet med villris kan benyttes i stedet for ren villris.
TIPS 2: Valnøttoljen kan i “værste fall” erstattes med ekstra virgin olivenolje, men ifølge Marianne er valnøttoljen veldig viktig. Det har hun helt rett i, så løp og kjøp!
Denne har jeg vært så heldig å fått smake – og den er faktisk helt vidunderlig.
Ja, jeg ble helfrelst med en gang. Sånne mattips er det fantastisk å få :-)