Jeg liker godt taco men har i grunnen aldri tenkt på å lage krydderet selv. Det kommer jo så fint og greit, ferdig porsjonert, fra butikkhyllen. Men, når jeg ble tipset om at det var så mye bedre med hjemmelaget, måtte jeg rett hjem og teste det ut… For en forskjell! Mye mer smak, og ikke et kunstig tilsetningsstoff i mils omkrets. Dette er den virkelige taco-revolusjonen!
Hjemmelaget tacokrydder
0,5-1 ts chilipulver
5 ts chiliflak (knuste)
5 ts tørket oregano
3-4 ss spisskumin
4 ss paprikapulver (jeg bruker ungarsk paprikapulver)
3-4 ss havsalt
4 ts sort pepper
2-3 ts brunt sukker
Bland krydderet sammen og oppbevar på glass med tett lokk.
Til taco-middagen (4 personer)
400 g kjøttdeig
1-3 ss hjemmelaget tacokrydder (smakes til, litt etter litt)
2 fedd hvitløk (presset/hakket)
1 løk (hakket)
1 ss olje
Surr hakket løk og hvitløk i 1 ss olje. Ha i kjøttdeigen. Smak til med taco-krydderet og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Spe med litt vann hvis det blir for tørt.
TIPS 1: Nykvernet pepper er alltid best. Det som er enda bedre er hvis pepperkornene er ristet i panne før de kvernes. Da frigjøres enda mer deilig aroma. Rist pepperkorn i en tørr panne, avkjøl og oppbevar på glass eller i pepperkvernen. (Dette tipset har jeg “lånt” fra Trond Moi)
TIPS 2: Dette er en finfin gaveidé til matglade venner.
Oppskriften tar utgangspunkt i oppskrifter funnet på Trines Matblogg og (kjøkkentjeneste)