La meg gjøre det klart med én gang: Det er IKKE guacamole hvis det kommer fra en hermetikkboks! Guacamole er ferskvare, laget av modne avokadoer, med masse deilig smak. Perfekt til meksikansk mat, som dip, eller kanskje et fancy sandwich. Dessuten er det sunt. Det er nesten så man kan lure på hva mer man kan ønske seg…
Guacamole (2 porsjoner)
1 stor, moden avokado
1,5 ts finhakket løk
1/2 fedd hvitløk, finhakket
4 dulcita tomater, finhakket
Litt presset lime
Salt og pepper
Del avokadoen i to og ta ut steinen. Skrap ut kjøttet og ha det i en morter sammen med de andre ingrediensene. Støt sammen til en myk saus. Bruk gaffel om du ikke har morter. Guacamole skal være litt klumpete, så ikke bruk food processor.
Smak til med salt og pepper. Server med en gang.
TIPS: Skal du dele guacamolen med flere er det bare å doble oppskriften med en gang!
Oppskriften er fra Hot&Spicy av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe
Det beste som fins dagen etter! Jeg bruker potetmoseren min, funker som fy! Har du prøvd med koriander i? Det er supergodt :)
Mmmm… Koriander hørtes godt ut. Will try! Takk for tipset, Kamilla :-)