Livet er fullt av tilfeldigheter. Godt er det, for ellers hadde jeg ikke snublet over denne spennende suppa. Hvem skulle trodd av mangel på de rette råvarene + en litt “rar” rotgrønnsak kunne føre til noe så velsmakende? Dette er altså resultatet av en mislykket handletur, litt research på nettet, samt en gjennomgang av innholdet i krydderhyllen.
Søtpotetsuppe med ingefær og rosmarin (1 porsjon)
300 g søtpotet, i båter
1 gul løk, i båter
1/8 ts chilipulver
5,5 dl grønnsakskraft
1/2 dl appelsinjuice
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts tørket rosmarin
Salt og pepper
2-3 skiver bacon, sprøstekt (kan sløyfes eller erstattes med stekt sopp)
En dasj crème fraîche
Fordel søtpotetbåter og løkbåter på et stekebrett. Dryss over litt chilipulver og bak midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre. Pass på at ikke grønnsakene blir svidde.
Bland kraft, appelsinjuice, ingefær og rosmarin i en kjele. Tilsett de bakte grønnsakene og kok opp. Bruk stavmikser til å jevne suppen til en myk, jevn og deilig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server med en dasj crème fraîche og noen skiver sprøstekt bacon.
TIPS: Tilsett suppen litt sukker hvis grønnsakene blir litt brente under bakingen. Det har reddet meg mer enn èn gang.
TIPS 2: Ristede valnøttkjerner på toppen er også snadder.
TIPS 3: dropp bacon hvis du vil ha en kjøttfri variant. Topp heller med litt godt stekt sopp.
Jeg har fortsatt ikke laget noe med søtpotet … det er jeg litt flau over :-I
Det er ingenting å være flau over… Søtpotet er en helt fersk ingrediens i min matverden, også :-)
Men hva skulle du egentlig ha kjøpt, eller hatt? :)
Godt spørsmål, men det er så lenge siden at jeg faktisk ikke husker lenger… :-P