Da jeg var liten, var sjokoladepålegg kun tillatt 3 korte uker om sommeren – også kjent som fellesferien. Selv om jeg nå er blitt “voksen”, og kan bestemme selv, er det ikke så ofte jeg spiser søtsaker på brødskiven. Det er på en måte forbeholdt “spesielle” anledninger. Som en vakker morgenstund, kaffe og spennende krimbok ute på terrassen, hunden tasser i gresset, og sjokkopålegget smelter på det nystekte rundstykket. Åh, hvilken morgenstund!
Sjokoladepålegg (nok til en hel del brødskiver)
1/2 dl kremfløte
50 g mørk kokesjokolade, 70%
20 g smør
Varm opp kremfløten i en gryte. Tilsett sjokoladen i biter og rør til alt er smeltet. Tilsett smør i biter. Rør til smøret er smeltet sammen med sjokoladeblandingen. Hell over på glass eller i en skål. Dekk til og sett i kjøleskapet. Så er pålegget klart til neste brødmåltid. Passer sabla godt på nyristet loff.
TIPS: Det er fullt mulig å bruke vanlig mørk kokesjokolade eller lys kokesjokolade. Det kommer an på hva slags smak du liker best. Jeg valgte 70 %, for da kan jeg lure meg selv til å tro at det er LITT sunt…
Kremfløte, smør og sjokolade? He he, dette er vel sånn man kaller sikringskost ;-) J
så man har litt å gå på ;-)
Perfekt! For en vakker stemning.
Burde lage lakrispålegg!
Takk for det, “onkel Tora”! Må nok tenke litt på det med lakrispålegg… ;-)