Kantarelloverraskelse

Jeg vet ikke om «kantarelloverraskelse» er et ord, men det burde det være. For en ukes tid siden fikk jeg nemlig flere kantarelloverraskelser:
Kantarelloverraskelse nr. 1: Da jeg kom på jobb stod det en skål full av flotte, orange kantareller og ventet på meg på pulten min. De var fra kollegaen min Janet som tenkte kanskje jeg kunne bruke de til bloggen min. Hun hadde til og med oppkrift med til meg. Det var en veldig fin start på dagen!
Kantarelloverraskelse nr. 2: Jeg trodde sopp generelt sett var noe man plukket langt utpå høsten, men jeg går jo ikke på sopptur annet enn i butikken så hva vet vel jeg…
Kantarelloverraskelse nr. 3: Jeg har i grunnen aldri vært så begeistret for kantareller, men etter å ha laget Janets pastarett med bacon og fløte er jeg rett og slett frelst!

nærbilde av ferske kantareller

Pasta med bacon og kantareller (1 porsjon)

125 g kokt pasta
70 g baconterninger
1 fedd hvitløk, finhakket
1/4 løk, finhakket
100 g kantareller, børstet og renset
0,5-1 dl matfløte
2 ss frisk basilikum, grovt hakket
2-4 ts smør, til steking
Pepper

Kok pastaen som anvist på pakningen. Ha 1-2 ts smør i varm stekepanne og stek baconterningene til de er gyldne og begynner å bli sprø. Senk varmen og ha i finhakket løk og hvitløk. Stek videre til løken er blank og mør. Sett til side.

tallerken med pasta og katareller

Stek kantarellene i 1-2 ts smør på middels til sterk varme. Når soppen begynner å bli mørkere og litt sprø tilsettes bacon og løk. Ha så i den ferdig kokte pastaen og hell over fløte. La fløten koke opp før fersk basilikum drysses over. Krydre med litt nykvernet pepper. Herligheten er nå klar til servering.

nærbilde av et glass med tørkede kantareller

Tørkede kantareller
Har du mer sopp enn du kan spise kan de tørkes i stekeovnen på ca 50 grader. La ovnsdøra stå litt på gløtt. Det tar ca et døgn, så har du flott krydder til høstens sauser.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

13 Responses to Kantarelloverraskelse

 1. Jeanette sier:

  Bacon, pasta og kantareller?! Dette MÅ jo bare smake helt fantastisk! Skal prøves så fort som mulig :)

 2. Janet Vindenæs sier:

  Jeg ble så glad at du kunne bruke kantarellene – nå skal det sies at det var en gave fra min bror – han plukket dem på Eftevåg i Randesund. Og selv om jeg vet det er godt, så blir jeg sulten bare av å lese artikkelen!

 3. Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg også :-)

 4. Kantareller er yndet mat og foto-objekter i disse tider.

 5. Charlotte Steinhaug sier:

  Så bra, Anne Cathrine – takk for tips!!

 6. julia sier:

  Må bare si det som det er, for en fantastisk mat blogg/side du har laget! dagens middag blir nok retten over og jeg kommer garantert til å sjekke siden i ny og ne for nye spennedes oppskrifter!!

 7. Tilbaketråkk: Klassisk ripsgelé - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.