Det er skyfri himmel og gradestokken viser 29 “varme”. Mitt eneste mål for ferien er å lære ett nytt spansk ord i uka (det er viktig å ikke stille for store krav i varmen). Ukens ord er “persille”. Hvor ofte trenger man egentlig å kunne det på spansk, tenker du kanskje? Vel, sikkert ikke ofte, men jeg trengte det denne uka da jeg fikk det for meg å lage denne deilige pastasalaten, nettopp med persille. Og tro det eller ei, ordet har festa seg i hjernebarken. Så nå kan jeg bestille “perejil” av hvem som helst i den spansktalende verden.
Pastasalat med fersken og persille (1 porsjon)
100-150 g kokt pasta
1/2 gul løk, finkuttet
2 ss bladpersille, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss olje
1/2-1 fersken, i biter
50 g favabønner
Kok pastaen som anvist, gjerne med salt og olje i vannet. Hell av vannet og avkjøl på benken til romtemperatur.
På middels varme stekes løk, persille og hvitløk i 1 ss olje, til løken er blitt blank og mild på smak. Avkjøles til romtemperatur. Skrell fersken og kutt i biter.
Favabønner: Jeg bruker bønner på glass (i olje), eller fra boks. Bruk gjerne ferske men husk at de må kokes i 5-10 minutter før de er klare til bruk.
Ha pasta, persilleblanding, fersken og bønner i en skål eller bolle og bland godt.
Nytes som tilbehør til stekt kylling, eller som en del av tapasbordet.
Ønsker du å “pynte på brura” så er det bare å legge til litt serranoskinke og manchego-ost i terninger. Vips! så blir det en fullverdig lunsjsalat.
Det så og hørtes godt ut, skal prøves :)
:-)