Jeg er omtrent like glad i pasta som jeg er i pizza. Det er mulig jeg var italiener i et tidligere liv… Hvem vet? Det jeg vet helt sikkert vet er at denne spaghettiretten fungerer som hurtigmat når jeg kommer stupsulten hjem fra jobb og ikke egentlig er klar for å kokkelere noe særlig lenger enn 10 minutter. Enkelt, kjapt og supergodt!
Spaghetti med persille og mandelflak (1 porsjon)
100-150 g kokt pasta
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
3-5 ss créme fraîche
10 g mandelflak, ristet
Salt og pepper
Kok pastaen som anvist. Rist mandelflakene i en tørr panne til de har fått en fin gylden farge. Bruk gjerne høy varme, men pass på så de ikke blir svidd.
Sett stekepannen på middels varme og tilsett oljen. Stek hvitløken forsiktig i noen minutter slik at den blir mild i smaken. Den skal ikke bli brun. Tilsett hakket persille og rør om. Tilsett créme fraîche, og la det hele surre i noen få minutter på svak varme.
Ha ferdig kokt pasta sammen med sausen og bland godt. Vend inn halvparten av mandelflakene. Anrett på tallerken og strø over resten av mandlene. Ha gjerne litt godt brød til. Mmmmm…
TIPS: Créme fraîche kan erstattes med fløte for en mildere og mindre syrlig smak.