Helgen er tid for litt mer avanserte frokoster enn de vanlige brødskivene eller skålen med müsli. Sove litt lenger, virkelig nyte kaffen, kanskje lese en avis fra begynnelse til slutt, og lage noe ekstra godt til dagens første måltid. I Spania er ikke frokost det viktigste, ei heller det største, måltidet. Men noe mat skal de jo ha, og da er det deilige tomater, mild olivenolje og brød som gjelder.
Spansk frokost (1 porsjon)
ca 150 g godt modne tomater (valgfri type)
1 ss olje til steking
1 ss bladpersille, hakket
2 skiver lyst brød (baguette, landbrød eller lignende)
God olivenolje til å ha på brødet
Salt og pepper
Del tomatene i passe store biter. (Ideelt sett skal man ta av skallet først, men siden jeg bruker stavmikser til slutt så “gidder” jeg ikke det). Ha 1 ss olje i varm stekepanne. Stek tomatene til de er gått fullstendig i oppløsning. Rør inn hakket bladpersille og sett til avkjøling. Bruk stavmikser for å kjøre tomatene til en jevnere, tykk saus. Smak til med LITT salt og pepper.
Toast 2 skiver brød. Hell på litt ekstra god olivenolje og fordel tomatsausen på skivene. Frokosten er servert!
“Disfrutar de su desayuno español auténtica!” (eller no’ sånt…)
Helgefrokost er noe av det beste jeg vet, og dette så skikkelig godt ut! Skal ikke se bort i fra at det blir frokosten neste helg :)
Ja til mer helgefrokost! :-)
i nerja,spania spiste vi ferske baguetter dynka i olivenolje og serranoskinke+friske tomatskiver ved siden av,eller en god skarpost.
:-D