Da jeg var liten fantes det kun 2 typer pålegg i min verden: kaviar og “ann’ kaviar” (betegnelsen på alt annet pålegg). Jeg er fremdeles veldig glad i de røde små eggene på tube, men smaken har utviklet seg noe siden barndommens favorittpålegg. Med litt tørt brød tilgjengelig, lodderogn eller løyrom, rømme og løk i kjøleskapet, er veien fra hverdag til luksus fantastisk kort med deilig kaviasnacks.
Kaviarsnacks (2-4 skiver pr. person)
Baguette, tynne skiver
Kvitseidsmør
Rød og sort lodderogn
Rømme eller créme fraîche
Vårløk eller rød løk, finhakket
Skjær tynne skiver på skrå av en baguette (bruk gjerne brød som er et par dager gammelt). Smør et godt lag med kvitseidsmør på hver skive. Stek i ovnen på 200 grader til skivene er helt sprø (15-20 minutter). Følg med – skivene må ikke bli svidd. La skivene avkjøles helt.
Legg ca 1 spiseskje rømme på baguetteskiven. Legg en klatt kaviar på toppen og strø over finhakket løk. Serveres straks!
Da gjenstår det bare å sprette champagnen, sette på videoen med innspilte episoder av Dynastiet og nyte livet høyt på strå!
Det er min venninne Hege som har vært så snill å dele denne knallgode snacksen med meg. Tusen takk, Hege!
Fin mat, fine farger, fine bilder dette var et stilfult inlegg, det kan ikke bli for mye kaviar og rømme.
Takk! Var godt fornøyd selv også :-) Ja til mer kaviar!
Lekkert, passer det til Champagne? Det e jo frædda imorgen!
Champagne passer til ALT, Janet ;-)
.. Tips: bytt ut bagetten med blimis :-) inspirasjonen er hentet fra champagnebaren på schippol!
Takk for tipset, Anita. Har på følelsen av at det blir kaviarsnacks med blinis og champis i helgen ;-)