I bokhylla mi står “Juletid” av Mads Moe, og den har inspirert meg mang en mørk desemberkveld. Boka er stappfull av nydelige bilder og gode tips og oppskrifter til en stemningsfull høytid. En av oppskriftene jeg har brukt flere ganger er “Balsamicosild”. Sild er en viktig del av julematen for meg, og dette er en smakfull og litt overraskende vri på den tradisjonelle sursilden.
Balsamicosild (1 glass)
1 dl balsamicoeddik
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
2 ts hel sort pepper
1 liten rødløk
250 g spekesild, utvannet
Kok opp eddik, vann, sukker og pepper. Avkjøl laken helt.
Tørk sildefiletene med kjøkkenpapir. Kutt fisken i passe store biter og skjær tynne ringer av rødløken. Legg sild og løk i lag i et rent glass. Hell over avkjølt lake og sett på lokk. Oppbevares kjølig.
TIPS 1: Det er mulig at det er for mye lake, men det er bedre med litt for mye, enn litt for lite.
TIPS 2: Har du glemt å vanne ut sildefiletene? Det tar flere timer å vanne ut spekesild. Har du ikke tid til å vente kan fisken legges i melk i ca 30 minutter, og den er klar til bruk.
Oppskriften er fra “juletid” av Mads Moe.
Hei!
Har veldig lyst til å prøve denne, bare lurte på om du har prøvd kryddersild istedenfor spekesild? Ble i så fall resultatet like bra eller må det her brukes spekesild? Mvh Camilla
Hei Camilla!
Jeg har ikke prøvd med kryddersild, men er usikker på om det kan bli litt for mye smak på selve silda sammen med den kraftige laken. Men det kan jo være det er helt perfekt! Ville prøvd med et lite glass først. Tror at sursild vil kunne benyttes i stedet for spekesild, da denne ikke har så mye smak.
Lykke til, og god adventstid!
AC:-)
Hei igjen og takk for svar! Var på tur til Sverige i helga og kjøpte en del kryddersild som jeg skulle ha brukt skjønner du….Følger tipset ditt og prøver med en liten porsjon….. :) Lar det vite resultatet :) Ha en flott førjulstid! Hilsen Camilla
Gleder meg til å høre hvordan resultatet blir :-)