Kjøttboller er velsignet tilpasningsdyktige og kan sende trauste hverdagsmiddager ut på oppdagelsesreise. Man kan velge mellom okse, kylling, svin og lam, og krydderet hentes fra hele verden. Denne retten er inspirert av østlige smaker. Mild karri og søtlig kokos i kombinasjon med syrlig og bitter sitronpikkels sender ganen av gårde på en deilig og overraskende tur til Orienten. Bon voyage!
Karriboller (1 porsjon)
150 g kyllingkjøttdeig
1 fedd hvitløk, presset
1 cm ingefær, revet eller finhakket
1 ss frisk koriander, finhakket
0,5 vårløk, finhakket
2 ss usukret kokosmasse
1 ss yoghurt naturell
1 ts mildt karripulver
Limesaft
Olje til steking
Salt og pepper
Ha alle ingrediensene, bortsett fra limesaft, i en bolle og bland sammen til en god kjøttbolledeig. Smak til med litt limesaft, salt og pepper. Form boller med en teskje og stek i godt med olje, på middels til høy varme, i 4-5 minutter.
Sitronpikkels
1 sitron
2 ts sennepsfrø (gjerne sorte)
1 ts gurkemeie
1/4 frisk chili, finhakket
1 klype chiliflak (tørket chili)
2 ts solsikkeolje
Salt
Kutt sitronen i 8 båter, og skjær tynne skiver av hver båt. Fjern alle steiner underveis. Finhakk den ferske chilien.
Ha olje i en liten stekepanne på middels varme. Tilsett sennepsfrø, gurkemeie og chili (fersk og tørket). Når det begynner å frese, tilsett sitronbitene og en klype salt. La alt sammen frese i opp til et minutt. Fjern fra varmen, og la sitronpikkelsen avkjøles i en bolle eller skål.
Servér karribollene med kokt ris, ristede chashewnøtter og sitronpikkels.
TIPS: Øker du mengden kyllingkjøttdeig kan det være greit å bruke 1 egg til å binde det hele sammen. Hvis behovet skulle melde seg…
Oppskriften på sitronpikkels er fra Jamie på 30 minutter. Sitronpikkels kan oppbevares i kjøleskapet 1-2 uker.