Jeg liker vårruller sabla godt, men er ikke så glad i å frityrsteke i heimen. Det er noe med mengder av glovarm olje som gjør meg litt nervøs. Løsningen: steke vårrullene i ovnen. De blir fine og sprø, og en smule sunnere enn sine frityrstekte ”søsken”. Ovnsbakte vårruller har vært svært “poppis” på bloggen siden jeg la ut den første oppskriften i juli i 2011. Her er en ny variant med nudler og karri.
Ovnsbakte vårruller med nudler (1 porsjon)
100 g kjøttdeig av kylling
25 g sukkererter, finhakket
50 g gulrot, revet
1 fedd hvitløk, finhakket
100 g kokte nudler, gjerne glassnudler
4-6 vårrullark
Vann til “liming”
Solsikkeolje til steking
Grønn karrisaus
0,5 ts grønn karripaste
0,5 ts karripulver
1 ts solsikkeolje
3 ss kokosmelk
Kyllingkraft
0,5 ts ketjap manis (søt soyasaus)
Salt og pepper
Kok nudlene som anvist på pakningen. Stek kyllingkjøttdeig, sukkererter, gulrot og hvitløk i litt olje, til grønnsakene er blitt møre og kjøttdeigen er gjennomstekt. Avkjøl. Tilsett nudlene og bland godt.
Surr karripaste og karripulver i 1 ts olje. Tilsett kokosmelken. Smak til med ketjap manis, salt og pepper. Spe med kyllingkraft om sausen blir for tykk. Bland sausen sammen med resten av fyllet.
Legg 1-2 ss fyll midt på vårrullpapiret. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann slik at vårrullen blir “forseglet”. Legg de ferdige vårrullene på bakepapirkledd stekebrett. Pensle hver vårrull godt med solsikkeolje. Stekes gyldne og sprø i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Servér de deilige vårrullene med litt frisk råkostsalat og en dippsaus av 50/50 lys soyasaus og limesaft.
TIPS 1: Karripaste kan variere veldig på styrke. Begynn med små mengder og øk heller på hvis du vil ha en sterkere smak. Det samme gjelder når du lager flere porsjoner samtidig.
TIPS 2: Lag en dobbel, eller firdobbel, porsjon og frys de vårrullene du ikke orker å spise opp. Så er det bare å tine og varme opp i ovnen neste gangen lysten på vårruller melder seg.
Idéen til disse vårrullene har jeg fått fra min kjære kontorsamboer – Inger May.
Sikle!
Definitivt! Sånn er det å dele kontor med Inger May: man blir inspirert over en lav sko :-D
mmmm. Vårruller er rett og slett Supermat!
:-D
Akkurat ferdig lagd: Nam ! :D
Kos deg :-)
Hei!
Kjempefin blogg du har – disse vårrullene så virkelig snadder ut :-)
Kanskje et dumt spørsmål, men fryser du de før eller etter steking?
Hei Mai, og takk for at du liker bloggen :-)
Jeg pleier å fryse vårrullene ETTER jeg har stekt dem, og så tiner jeg dem i stekeovnen. Men hvis du ser høyere opp i kommentarfeltet så anbefaler Christi å fryse dem ned FØR de er stekt. Det har jeg ikke fått testet ut selv ennå. Mitt råd er: Prøv begge deler og se hva du synes er best :-)