Scampi med tacokrydder

Jeg liker best skalldyr i sin naturlige smaksdrakt, men noen ganger er det greit å finne på noe nytt. Disse scampiene lagde jeg da jeg hadde bihulebetennelse og følte behov for noe sterkt som kunne lette litt på trykket over øynene. Jeg synes resultatet ble riktig så hot og delikat, og kan anbefale «taco-scampi» til alle – også de uten bihulebetennelse. Funker som sprek forrett eller snacks når du er litt fysen…

scampi med taokrydder

Scampi med tacokrydder (1 porsjon)

6-8 scampi
1 ss solsikkeolje
1 ts hjemmelaget tacokrydder (eller posekrydder)
Litt limesaft
Guacamole
Litt finhakket, fersk chili (kan sløyfes)

Fjern skall og «tarm» på scampiene (se video under). Blande olje og krydder i en skål/bolle. Tilsett de rå rekene og bland godt.

Bruk høy varme og stek scampiene raskt på begge sider, i en tørr stekepanne. Skvis over litt limesaft under stekingen. Det tar kun 1-3 minutter, avhengig av hvor store rekene er.

Servér med deilig, hjemmelaget guacamole, og kanskje noen sprø maischips. Eller hva med å erstatte kjøttdeigen i fredagstacoen med scampi?

Hvis du av miljømessige hensyn ikke vil bruke scampi og heller bruker reker som allerede er kokt: Kjøp miljøvennlige scampi eller: Varm opp olje og krydder og vend vanlige «norske» reker (rompempererte) kjapt i krydderblandingen. De må ikke steke lenge – da blir de gummi!

Se her hvordan du behandler en rå reke/scampi:

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Forrett, Skalldyr, SnacksStikkord: , Bokmerk permalenken.

3 Responses to Scampi med tacokrydder

  1. Hei! Så fin blogg du har! Mange fristende oppskrifter jeg må teste ut. Enig i filosofien sin. Hvorfor ty til brødskiver til middag selv om man er eneste gjest? En som alle fortjener god mat. Keep up the good work!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.