Når jeg hører ordet “ukemeny” tenker jeg automatisk på 2 ting: de faste middagsrettene vi hadde da jeg vokste opp, og TRINEs MATblogg. Trine legger hver uke ut forslag til en variert og spennende meny, og det gjør livet enklere for de fleste. Hvor mange ganger har du ikke stått i butikken og revet deg i håret i ren hva-skal-vi-ha-til-middag-frustrasjon?
Nå har ikke jeg tenkt å gå Trine i næringa, men jeg har altså blitt utfordret av www.matbloggsentralen.com til å komponere et forslag til ukemeny. Man kan jo ikke la en slik mulighet gå fra seg, så her er den: ENEstående ukemeny (den første og trolig den eneste av sitt slag). Jeg har til og med inkludert barndommens middagsfavoritt: Tomatsuppe!
Mandag: Uken starter sunn og frisk med fiskekaker og spinatsalat.
Tirsdag: Tirsdager er SÅ kjedelige, så her må vi trå til med litt luksuspannekaker.
Onsdag: Vi er halvveis til helg, og det passer godt med verdens beste suppe: Tomatsuppe!
Torsdag: Jeg er ikke veldig flink til å spise fisk, men røkelaks og tagliatelle funker fint på en torsdag.
Fredag: Fredag er rekedag! Det er enkel og god mat som fint lar seg kombinere med andre planer for starten på helgen.
Lørdag: Det er lørdag og “endelig” kommer det poteter på bordet. Sammen med en saftig burger og soppstuing.
Søndag: Det er ikke en komplett meny uten pizza, og for meg er det pepperonipizza som gjelder.
Bakverk: Ostescones er kjapt og enkelt til frokosten på lørdag eller søndag, eller som tilbehør til salat og suppe.
Dessert: Italiensk jordbærdrøm er frisk, søt og knasende. En perfekt avslutning.