Jeg var litt “uheldig” med min første arbeidsplass: Vi hadde egen lunsjkokk! Fælt, ikke sant? Hver dag disket kokken opp med de deiligste varmretter, flere forskjellige pastasalater og nystekte bakervarer. Ah, det var tider det… Man kan vel trygt si at jeg ikke lever i slik lunsjluksus lenger. Men jeg klager ikke. Jeg trives godt med min makrell i tomat- og leverpostei-rutine. Likevel er det behov for noe medbragt en gang i blant. Da kan en resteomelett fort bli til en matpakkeomelett.
Matpakkeomelett med fiskepudding og fetaost (1 porsjon)
2 egg
Fiskepudding i terninger
Fetaost i terninger (pakke med soltørkede tomater og olje)
Salt og pepper
Sett en omelettpanne på svak til middels varme. Mine plater går fra 1 til 9: til omelett bruker jeg 4 eller 5. Ha litt olje i pannen slik at omeletten ikke blir sittende fast.
Pisk eggene sammen i en blandebolle. Ha de over i den varme pannen. Dryss over terninger av fiskepudding og fetaost (uten olje). Dekk omeletten med lokk og la den steke til eggene er stivnet helt. Fold omeletten sammen og la den avkjøles helt før den pakkes i en egnet matpakkebeholder.
Omeletten nytes i lunsjpausen, med eller uten brød, med eller uten litt friske grønnsaker.