Et av de sikreste vårtegnene for meg er duften av grillmat som sprer seg over nabolaget. Når gleden over lysere kvelder og grønnere trær vinner over det faktum at utservering kanskje er litt i det kjøligste laget… Som blokkbeboer og god nabo forholder jeg meg til borettslagets grillforbud på følgende måte: jeg skal være skikkelig god på tilbehør, så får noen andre stå for grillingen!
Oppskriften på Sjefens nøttesalat har jeg faktisk fått av sjefen min. Men mens hun bruker den som en del av en lavkarbodiett, spår jeg at dette blir årets nye grilltilbehør!
Sjefens nøttesalat (nok til et helt grillparty)
100 g valnøtter, finhakket
75 g pekannøtter, finhakket
50 g hasselnøtter, finhakket
150 g majones
300 g rømme
2 fedd hvitløk, finhakket
10 g ingefærrot, finhakket
0,5 rød chili uten frø, finhakket
100 g gressløk og vårløk, finhakket
Saften av 1/4 lime
Salt og pepper
Rist nøttene hele i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter. Avkjøl før nøttene finhakkes.
Bland majones og rømme i en blandebolle. Tilsett hvitløk, ingefær, chili, gressløk og vårløk og bland godt. Ha finhakkede nøtter til slutt og smak til med limesaft, salt og pepper. Ferdig!
Sissels nøttesalat passer perfekt til grillet kjøtt og fisk, og den vil være et friskt tilskudd til ethvert koldtbord. Den passer sabla godt som tilbehør til pålegg som kalkunbryst, serranoskinke og røkelaks.
TIPS: Vårløken kan erstattes med finhakket purre.
Å – den så skikkelig god ut! Skal garantert testes ut i løpet av grillsesongen!
Takk for det, Hildegunn! Du kan jo invitere meg på grillings en gang, så kan jeg ta med ;-)
Nam! Denne skal definitivt prøves. God helg :-)
God helg til deg også :-)
Spennende! Denne skal jeg prøve så fort jeg får ut grillutstyret :D
Ja, dette må jo være midt i din gate ;-)
Hehe, jepp. Flaks for meg ;)