Bilde av form med lun potetsalat
Middag, Salat

Verdens nest beste potetsalat

Jeg holder meg til potetsalatene og grandiose forestillinger om verdensherredømme via kjøkkenet. Men denne gangen kan jeg ikke skryte på meg opphavsretten. Familiekokeboka er en fantastisk flott bok som til stadighet inspirerer meg når jeg tilsynelatende går tom for idéer. Det hender av og til…

Denne oppskriften minnet meg på at kapers smaker sabla godt til poteter, og at chorizopølse alltid må kjøpes med hjem når man er i Spania. I tillegg ble jeg så begeistret for resultatet at jeg døpte salaten om til “verdens nest beste potetsalat”. På plassen etter min egen, så klart ;-)

Potetsalat med chorizopølse (1 porsjon)
2 poteter, medium størrelse
1 fedd hvitløk, finhakket
Olivenolje
75-100 g chorizopølse, i biter
1/4 rød løk, i tynne skiver/ringer
5 reddiker, i biter
2 ts kapers
Dill
Salt og pepper
Saften av 1/4 sitron

Sett stekeovnen på 200 grader. Vask potetene og del i båter. Kok til de er nesten helt møre. Hell av vannet og la de bli tørre. Ha potetene over i en ildfast form. Bland sammen olje og finhakket hvitløk og hell over potetene. Bland sammen og sett formen i ovnen. Stek til potetene har fått litt farge og er møre helt gjennom. Rør i formen et par ganger underveis.

Del chorizopølsen i tykke, gode biter og stek i stekepanne til de er gjennomvarme og har fått litt stekeflate. Hell av oljen som kommer ut hvis du ikke vil ha den med i salaten. Den kan lett overdøve de andre smakene.

Når potetene er ferdig stekte, tas formen ut av ovnen og avkjøles litt. Bland i resten av ingrediensene, og smak til med grovt salt og nykvernet pepper. Skvis til slutt over litt sitronsaft. Nyt med én gang…

Denne oppskriften fant jeg i Alfsen og Gausdals Familiekokeboka.

14 Comments

  1. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  2. “Denne oppskriften minnet meg på at det er sabla godt med kapers til poteter, og at chorizopølse alltid må kjøpes med hjem når man er i Spania.”

    Ja, for i Spania er man jo så ofte. Selges for øvrig på rema, også, de der pølsene. Trenger ikke fly verden rundt.

    • ENEstående Mat

      Det er ingenting i veien med å benytte seg at chorizo som er tilgjengelig i butikkene her hjemme. Men skulle du befinne deg i Spania, så er det verd å gjøre plass til en pølsesnabb eller to i kofferten :-)

  3. Det er virkelig flotte farger i denne retten. Sommerlig preg er jo potetsalatene så dette frister.

    • ENEstående Mat

      Den smaker minst like godt som den ser ut, så det er bare å hive seg ut i det :-) god sommer!

  4. Duck Manson

    Jeg er faktisk enig i at din salat så bedre ut. Well done! :)

  5. Ser goooodt ut! :)

  6. Hei!
    Nå har jeg prøvd ut begge potetsalatene dine og de er begge fantastisk gode :)
    Denne lagde jeg og serverte ved siden av grillet kveite…det ble supert!!
    Den andre passet bra til flintstek…men jeg tok også litt sennep oppi, samt stangselleri.
    Takk for gode oppskrifter! :)

    • ENEstående Mat

      Så gøy at du har laget begge to. Og takk for tipsene. Grillet kveite hørtes veldig godt ut, merker jeg ;-)

  7. hans iversen

    nypoteter.mandelpoteter, i passe store biter, rømme og majones blandes og det tilsettes en liten rød chili, 3 fedd hvitløk,kapers,sylteagurk,og stangselleri. blandes godt og så rett i kjøleskapet.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.