Det er så mye godt som kommer fra Italia: pizza, pesto, soave, prosecco, olivenolje, parmesanost, parmaskinke og mye, mye mer. Nylig oppdaget jeg en “ny” italiensk godbit: Aperol Spritz. Det var riktignok foreldrene mine som tipset meg, men jeg har ingen problemer med å ta hele æren.
Aperol er den litt mindre bitre kusina til Campari. Tilsett prosecco (himmelsk deilig “sprudlevann”), mineralvann og en appelsinskive, og resultatet er en knallorange drink som avkjøler overopphetede italienere (og nå et par nordmenn) når temperaturen kryper oppover. Dette er helt klart min nye sommerdrink :-)
Aperol Spritz
3 deler Prosecco
2 deler Aperol
1 dasj club soda/Farris
1 skive appelsin
Isbiter
Ta et stort stettglass og fyll det med isbiter. Hell på med Aperol, prosecco og mineralvann i rett blandingsforhold. Ha tilslutt i en tykk appelsinskive. Den gjør faktisk hele forskjellen. Så er det bare å lene seg tilbake, nyte sommeren og den forfriskende drinken. God sommer!
TIPS 1: Aperol fås gjennom bestillingsutvalget på “Polet”, eller i tax-free.
TIPS 2: Gode prosecco som ikke koster all verdens: Casabianca Prosecco di Valdobbiadene, Brut (120,-) og Prosecco di Valdobbiadene Brut 2010 (115,-)
Må prøves!!
Anbefaler også denne; http://matinspirasjon.matprat.no/2012/05/18/bellini-bellissimo/
Takk for tipset! God sommer :-)
Har du en favoritt prosecco du bruker, både kun for å nyte alene, eller i en frisk Aperol sprirze?
Klem fra Karina
Må innrømme at jeg heller mer mot “metodo classico” i stedet for prosecco når jeg skal ha italienske bobleviner. Men en som pleier å være en sikker vinner er jo Casa Bianca”. Rotari er også god, men en metodo classico og derfor tørrere og bedre til å nyte alene (etter min smak). Klem, AC :-)