Tidligere i sommer hadde jeg et heller kjedelig møte med en stusselig minestronesuppe på toppen av Dolomittene. Jeg ble så skuffet! Dårlig mat i Italia, liksom. Det henger jo ikke på greip… Siden da har jeg tenkt at jeg måtte bøte på skuffelsen med å lage minestrone hjemme. Men det er jo ikke akkurat sommermat, så derfor har jeg drøyet det til nå.
Minestrone er en klassisk, italiensk grønnsaksuppe, som gjerne lages på sesongens grønnsaker – nepe for eksempel. Og så må det være litt bacon. Hvem kan vel mislike en grønnsaksuppe med bacon? Ikke jeg, i alle fall :-)
Minestrone (1 porsjon)
1 ss olivenolje
1/4 gul løk, hakket
1 lite fedd hvitløk, finhakket
50 g bacon, strimlet (kan sløyfes)
1 cm rød chili, finhakket, uten frø
1/2 stang stangselleri, i biter
1 liten gulrot, i terninger
1/4 boks hakkede tomater
3 dl grønnsakskraft/buljong
40 g tørr pasta, gjerne små skruer, sløyfer eller lignende
1 liten nepe, i biter
50 g linser
1 ss basilikumspesto (kan sløyfes)
Ha oljen i en kasserolle og fres løk, hvitløk og bacon på middels sterk varme i 2-3 minutter. Tilsett chili, stangselleri, gulrot, tomat og kraft og la alt koke opp. Kok på redusert varme i 20 minutter. Ha pastaen i suppen og kok videre i 5 minutter. Tilsett nepe og linser. La suppen koke til pastaen er ferdig, ca 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper, og server suppen med en dasj pesto eller frisk, finhakket basilikum, og et par skiver bruschetta.
Bruschetta (1 porsjon)
2 brødskiver
Olivenolje
1/2 fedd hvitløk
Ha litt olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Når oljen er varm legges brødskivene i pannen. Stek på begge sider til brødet blir sprøtt og gyldent. Gni til slutt snittsiden av et hvitløksfedd over brødskivene. Server.
TIPS 1: Har du tilgang på pancetta (italiensk bacon) så er det enda bedre enn vanlig bacon. Eller du kan droppe bacon helt for å få en ren grønnsaksuppe.
TIPS 2: Linsene kan byttes ut med hvite bønner.
Oppskriften er basert på en jeg fant i Familiekokeboka av Gausdal og Alfsen.