Middag

Blomkålgrateng med fetaost

Jeg har en veldig snill pappa. Selv om jeg er en ganske handlekraftig jente med egen drill og greier, så er det av og til behov for litt hjelp. Som når man skal sette opp nytt kjøkken, montere speil på badet, eller pusse opp gangen. Da stiller pappa opp! Og han er ganske billig i drift: alt han krever til gjengjeld er at jeg lager middag til han…
I denne gratengen har jeg kombinert noe av det beste pappa vet: blomkål, fetaost og bacon. Det er selvfølgelig ikke tilfeldig. Oppussing av soverommet står for tur. Dette er med andre ord utilslørt smisking på høyt nivå!

blomkålgrateng

Blomkålgrateng med fetaost (1 porsjon)

50 g tørr pasta
150-170 g små blomkålbuketter
50 g fetaost, i terninger
1 neve revet jarlsbergost
50 g bacon eller chorizo, i små biter
Salt og nykvernet pepper

Hvit saus:
1 ts smør
1,5 ts hvetemel
1 dl melk
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss frisk bladpersille, finhakket (eller 1 ts tørket persille)

Sett ovnen på 220 grader. Kok opp lettsaltet vann og ha i pastaen. Mens pastaen koker, lag den hvite sausen: Smelt smør i en kasserolle. Pass på at det ikke blir brunt. Rør melet inn til det blir en jevn blanding. Tilsett litt og litt melk, og la sausen koke opp mellom hver gang. Rør hele tiden og pass på at den ikke klumper seg. Når all melken er tilsatt og sausen har kokt opp for siste gang, tilsett finhakket hvitløk og persille. 

Blomkålgrateng med chorizo

Når det er 2 minutter igjen av koketiden på pastaen, tilsett de små blomkålbukettene. Når pastaen og blomkålen er ferdig kokt, hell av kokevannet og ha over i en ildfast form. Tilsett fetaost og den hvite sausen og bland alt sammen. Strø over revet ost og stek midt i ovnen i ca 10 minutter til osten er godt smeltet.

Server gratengen sammen med litt sprøstekte bacon- eller chorizobiter. Mmm…

11 Comments

  1. Jeg er allerede solgt ;-)

  2. Camilla Juvland

    Jeg lagde denne til 6 stk i dag, putta på litt brokkoli og mais også for å få i kidsa noe grønnsaker:D. Det var ultra populært.
    Takk for inspirasjon.
    Det er første gang jeg ser bloggen din.
    Høy kvalitet, jeg er imponert:) fortsett å legge ut digg mat;)
    Klem fra Camilla

    • ENEstående Mat

      Takk for fin tilbakemelding, Camilla :-) Gøy at du finner inspirasjon på bloggen min.
      AC:-)

  3. Hørte om bloggen din av en felles venn i går, og tror jammen jeg skal lage denne idag ;)

  4. Skal jeg gjøre :-)

  5. Dette ble middagen min i dag, med chevre i stedet for feta. Ikke verst på en mandag. Ha en fin uke og et velsmakende 2014:)

    • ENEstående Mat

      Så spennende med chevre! absolutt en mandag verdig ;-)
      Et velsmakende 2014 til deg også, Kamilla!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.