En tidlig morgen i en ikke altfor fjern fortid våknet jeg opp til denne tanken: “Lurer på om det er godt med lam og fennikel på pizza?” Svaret på dette noe overflødige spørsmålet er selvsagt “Selvfølgelig!”.
Det virkelige spørsmålet er heller hvorfor pizza var det første jeg tenkte på? Hvorfor ikke tanker om hvor trøtt jeg var, hva jeg skulle ha på meg, eller hvordan jeg skulle klare å lure meg selv ut av å gå på trening den dagen? Det eneste svaret jeg kan komme på er at jeg hadde spist for lite pizza den siste uken, og dette var hjernens pizzasentral som sendte ut et SOS. Signalet ble heldigvis fanget opp, og denne høstinspirerte pizzaen ble redningen.
Hvit pizza med lam og fennikel (1 porsjon)
- 1 pizzabunn: med heving eller uten heving
Lammeboller
- 125 g lammedeig, romtemperert
- 1,5 ts strøkavring
- 1,5 ts kaldt vann
- 0,25 ts salt
- 1 kryddermål pepper
- 1 liten klype kanel
- Litt smør til steking
Hvit pizzasaus med Snøfrisk
- 1,5 ss Snøfrisk naturell
- 1 ts frisk rosmarin, finhakket
- 1 lite fedd hvitløk, finhakket eller raspet
- Salt og pepper
- ca 50 g Jarlsberg, revet
- ca 30 g fennikel, i tynne skiver
Slik gjør du:
- Start med bunnen. Se oppskrift og fremgangsmåte her, hvis ikke du allerede har en egen pizzadeig du alltid sverger til.
- Lag lammebollene: Ha lammedeig, kavring, salt, pepper, kanel og vann i en bolle, og bland godt sammen. Bruk en teskje, eller fingrene, til å forme bittesmå kjøttboller.
- Smelt smør i en stekepanne og stek lammebollene til de får en brun og jevn stekeflate. Rist litt på pannen underveis. Det tar ikke mer enn 5 minutter.
- Hvit pizzasaus: Bland Snøfrisk, rosmarin, hvitløk, litt salt og pepper i en bolle.
- Smør sausen jevnt ut på pizzabunnen, dryss over revet ost og legg på skivet fennikel. Fordel lammebollene på pizzaen til slutt.
- Stek pizzaen på 230 grader i 6-8 minutter. Ringle gjerne litt god olivenolje over pizzaen, og så er det bare å sette seg ned og nyte en sabla god pizza…
Lammeboller på pizza er definitivt veldig godt :)
Yes, it is ;-)
Hjernens pizzasentral? I love it.
:-)
Dette høres og ser dødsgodt ut! Skal jeg absolutt prøve :)
Takk for det :-)
Jøss- en meget “annerledes” og spennende pizza :D
Og knakende god ;-)