“Klarer du mekke en god fruktig bønnesalat som passer godt til karibiskinspirert “ris og gris”? Denne meldingen fra Henriette blinket mot meg for ikke så lenge siden. Utfordringer er jo gøy, så jeg kastet meg over, om enn i litt slow motion…
Salat er jo langt fra vanskelig, det er i grunnen bare en sammensetning av ingredienser. Belgfrukter som linser og bønner har likevel vært nærmest ikke-eksisterende i mitt kosthold inntil for et par år siden, så jeg føler meg jo litt på gyngende grunn. Ikke vet jeg nøyaktig hva “ris og gris” er heller, men hvorfor henge seg opp i detaljer? Jeg får si meg ganske fornøyd med min fruktige linsesalat, og synes den smaker fortreffelig til “spicy” kylling og svinekjøtt. Det faktum at at den ikke inneholder bønner, er nok en detalj jeg velger å overse. Så får vi se om jeg får “bestått” på oppgaven…
Linsesalat med persimon (1 porsjon)
Ca 90 g røde linser, hermetiske
0,5 granateple
1 persimon, i biter
6 sukkererter, i biter
1 god neve ruccolasalat, grovt hakket
Extra virgin olive oil
Noen dråper sherry eddik
Grovt salt og nykvernet pepper
Skyll linsene i kaldt vann, og la de renne godt av seg før de has i en salatbolle. Del granateplet i 2 og “pill” ut de deilige frøene fra den ene halvparten. Skrell persimonen og del i biter. Ha frukt, sukkererter i biter og grovhakket ruccola i bollen og bland alt sammen. Ringle over litt god olivenolje og et par dråper sherry eddik. Smak til med neon flak grovt salt og nykvernet pepper.
Linsene kan byttes ut med salatbønner, grønne bønner, kikerter osv. Persimon (også kalt kaki eller sharon) er i sesong på senhøsten. Får du ikke tak i det, bruk mango eller melonbiter.