Pære- og ingefærsyltetøy

Jeg synes syltetøy er aller best når det er hjemmelaget – av meg selv eller andre. Du vet det er gode råvarer som er brukt, og kan nærmest smake kjærligheten som er lagt i arbeidet. Det er som om husmorgenene har fått strekt seg i sin fulle og hele lengde og vist hva de er gode for.

2 glass pære- og ingefærsyltetøy

En av favorittene mine pære- og ingefærsyltetøy. Det er en noe uvanlig smakskombinasjon jeg setter mer og mer pris på. Det er blant annet sabla godt sammen med litt naturell yoghurt og müsli til frokost. Og i selskap med modne oster, eller som fyll i en mørk og heftig sjokoladekake… Oh la la!

Pære- og ingefærsyltetøy
Pærer, ca 1 kg ferdig skrelt og renset
0,5 dl sitronsaft
40 g fersk ingefær, skrelt og raspet
400-500 g sukker

Skrell pærene, fjern stilker og kjernehus. Del i terninger. Hell over sitronsaften underveis for å forsinke at frukten blir brun, eller bland iskaldt vann med litt sitronsaft og la pærebitene bade der mens du holder på (bare husk å helle av vannet før du går videre). Skrell ingefæren, og rasp over pærebitene.

Bruk en tykkbunnet gryte. Ha i frukten og hell over sukkeret. Husk at sitronsaften også skal med. Se an mengden sukker etter hvor søte pærene er. Jo søtere pærer, jo mindre sukker er nødvendig. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la alt putre uten lokk 45-60 minutter, til syltetøyet begynner å tykne. Rør om underveis.

Ha syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk med en gang og la glassene avkjøles opp ned. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.

TIPS: Dette syltetøyet kan bli ganske «tynt». Ønskes en tykkere konsistens kan du tilsette litt pektin (Certo fruktpektin f.eks.) eller bruke syltesukker. Er pærene søte nok går det også an å redusere mengden sukker.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Frokost, TilbehørStikkord: , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Pære- og ingefærsyltetøy

  1. Ingrid sier:

    Fantastisk oppskrift, syltetøyet ble nydelig! Du har ikke tilfeldigvis flere syltetøyoppskrifter på lur? Oppskrift på appelsinmarmelade feks :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.