Det er høst, og jeg kan like godt innrømme det med en gang: jeg er ikke en fan. Mørket fortrenger lyset, kulda fortrenger alle sommerklærne som jeg er så glad i, og like sikkert som at løvet faller fra trærne får jeg en eller annen form for forkjølelse (antagelig fordi jeg tviholder på sommergarderoben litt for lenge). Det eneste jeg virkelig liker med høsten er maten. Endelig kan jeg meske meg med det nest beste jeg vet (etter pizza): Supper! Og da mener jeg supper generelt. Røde, gule, hvite, tykke, tynne – “anything goes” så lenge det serveres i bolle og spises med skje!
Høstlige suppefavoritter
Dette er snop i suppeformat! Gulrot og ingefær setter farge og smak til denne friske og søtlige suppa. Serveringstips: Lag en vegetarvariant uten kylling, og med grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.
Velsmakende og mettende linsesuppe som ikke gjør de helt store skadene på saldoen. Serveringstips: Tilsett stekt kjøttdeig av svin eller karbonadedeig hvis du vil ha litt kjøtt i suppa.
Jevn og fin ertesuppe som minner veldig lite om mormors ertesuppe. Men den er sabla god for det! Serveringstips: Bytt ut chorizopølse med baconbiter.
En litt arbeidskrevende kraftsuppe med deilige “dumplings” og friske asiatiske smaker! En av mine favorittsupper som ikke skal gjennom blenderen.
Jordskokksuppe med parmesanchips
Fløyelsmyk og mild suppe laget med en grønnsak som ofte overses: jordskokken.
Go for it! Jordskokken vil overraske deg :-)
Kraftsuppe full av klassiske smaker: rotgrønnsaker, røkt pølse og timian. Minner om god gammeldags kjøttsuppe, men mye raskere å lage. Serveringstips: Bytt ut pølsebitene med storfekjøtt. Det tar litt lenger tid, men smaker like godt.