Med tanke på at vi spiser med øynene er det et lite under at det spises tusenvis av skiver med makrell i tomat, hver dag. Det må være fordi vi vet det er så sunt. Og antageligvis fordi vi er norske. Vi er jo litt mer et “vi-spiser-for-å-leve-folkeslag”, enn for eksempel italienerne. Det er ikke nødvendigvis noe feil med det, men det skader vel ingen å pimpe opp den gamle flykrasjen innimellom? Være litt italienske og nyte hvert måltid både med øye og mage. Leve litt mer for å spise…
Makrell i tomatsalat (nok til 2 brødskiver)
5-6 småtomater (cherry, perle o.l.)
1/4 vårløk, finsnittet
1 ts kapers
1/2 filet varmrøkt peppermakrell
Olivenolje
Brødskiver, ristet
Skyll og tørk tomatene og del dem i 4. Finsnitt den grønne enden av en vårløk. Ha tomater, vårløk og kapers i en blandebolle. Bruk en gaffel til å “rive” makrellen i mindre biter og ha i bollen med tomatene. Ringle over litt god olivenolje, og bland salaten lett sammen. Legg på ristet brød og nyt med verdens beste samvittighet :-)
Makrellsalaten er inspirert av et innslag med Tom Viktor Gausdal på Puls/NRK februar 2014.