Rabarbrasesongen er her, noe som betyr smak av sommer og, for meg, et liv på kant med loven. Siden det er dårlige levevilkår for den syrlige sommerplanten på betongbalkongen min, “må” jeg ty til uærlige metoder og gå på slang når jeg vil ha rabarbra til mine skjønne små terter. Jeg kunne helt sikkert bare spurt pent om lov til å klippe et par stilker, men hva er vel moro med det? Jada, I’m a real wild child!
Rabarbratertene har herlig sprø og luftig bunn, søt ostekrem og syrlig rabarbra – den perfekte avslutningen på lyse sommerkvelder! Det burde passe bra med to små terter per person, men jeg har ingen problemer med å gafle innpå fire av de deilige munnfullene helt på egenhånd. Jeg må muligens vurdere en runde eller to til med rabarbraslang før sesongen er over…
Små rabarbraterter med mascarponekrem (4 stk.)
1 plate frossen butterdeig
ca 80 g rabarbra
0,5 l vann
50 g sukker
Mascarponekrem
50 g Mascarpone (italiensk kremost)
20 g melis
Jordbær til pynt
Ta butterdeigen ut av frysen og la platen tine på benken i ca en halv time. Sett stekeovnen på 200 grader.
Del rabarbrastengene i 1 cm tykke biter. Kok opp vann og sukker i en kasserolle og la rabarbrabitene koke i 2-3 minutter. Slå av vannet og la rabarbraen renne godt av mens mascarponekremen lages. Ha osten i en blandebolle og tilsett melis. Rør godt om til det er godt blandet og uten klumper.
Kjevle den tinte butterdeigplaten litt slik at den blir noe bredere. Del platen i fire (på kryss og tvers), og legg på bakepapirkledd stekebrett. Bruk en skarp kniv til å snitte forsiktig rundt langs kantene på hver bunn (ca 4-5 mm fra kanten). Ikke skjær gjennom deigplaten.
Smør ca en teskje mascarponekrem på hver butterdeigbunn, og fordel den kokte rabarbraen på de fire tertene. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter. Tertene er ferdige når butterdeigen har “puffet” seg opp og fått en gylden fin farge. La tertene avkjøles litt før de serveres med resten av ostekremen og friske jordbær. Mmmm…