tallerken med tre kyllingklubber og villrissalat
Lunsj, Middag, Tilbehør

Villrissalat (og kyllingklubber med mynte)

Jeg elsker denne villrissalaten! Den er jo egentlig bare tilbehøret til kyllingklubbene, men for meg er det salaten som er stjerna på tallerkenen. Salaten har alt: salt, søtt, knasende sprøhet og fristende farger. Den er så god at jeg som regel har gaflet innpå halvparten før den kommer på bordet sammen med resten av måltidet. Omtrent som når jeg spiser sjokoladesausen på softisen først, bare villrissalat er mye sunnere…

tallerken med tre kyllingklubber og villrissalat

Sammen med de saftige og sabla gode, men likevel “degraderte”, kyllingklubbene er dette perfekt piknikmat. Lag alt på forhånd, gjerne dagen i forveien, og nyt ute under åpen himmel på båttur, strandtur, fjelltur, hyttetur eller parktur…

Villrissalat med mynte, peanøtter og rosiner (1 stor porsjon)
50 g tørr villris
25 g vårløk, finsnittet
50 g rød paprika, i små terninger
50 g gul paprika, i små terninger
40 g gulrot, i små terninger
20-25 g salte peanøtter
20-25 g rosiner

Dressing
1 ts sitronsaft
2 ts god olivenolje
0,5 ts akasiehonning
1 ss friske mynteblader, finhakket
Salt og pepper

Kok villrisen som anvist og la den avkjøles mens grønnsakene forberedes. Vårløk, paprika og gulrot kuttes i små terninger, omtrent på størrelse med en peanøtt. Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Bland sammen villris, grønnsaker og dressing, og ha til slutt i nøttene og rosinene. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Server salaten sammen med de ferdige kyllingklubbene.

Skål med villrissalat

Kyllingklubber med mynte (1 porsjon)
3-4 stk. kyllingklubber, uten skinn
0,5 sitron, saft og revet skall
0,25 dl olivenolje
2 ts akasiehonning
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ts friske mynteblader, finhakket
0,25 ts paprikapulver
0,25 ts spisskummen
Salt og pepper

Bland sammen sitronsaft, revet sitronskall, olivenolje, honning, halvparten av hvitløken og myntebladene, paprikapulver og spisskummen til en marinade. Legg kyllingklubbene i marinaden og la de godgjøre seg i romtemperatur i minst 30 minutter, gjerne lenger. Stek klubbene i en ildfast form på 200 grader varmluft, gjerne med grillelementet på. Steketiden er ca 30 minutter, eller til gjennomstekt. Dryss over resten av hvitløken og myntebladene rett før servering.

nærbilde av stekte kyllingklubber

TIPS 1: Villrissalaten kan godt lages dagen i forveien. Smak til med mer dressing om nødvendig. Vent med å tilsette peanøttene og rosinene til like før servering.

Tips 2: Villrissalaten er ypperlig tilbehør til mer enn kylling: prøv den til grillmat, stekt fisk og kjøtt, eller på koldtbordet.

Oppskriften til villrissalaten har jeg fått fra min søte venninne Anita :-)

2 Comments

  1. Nydelig! Både smak og utseende er nydelig! Takk for en super inspirende blogg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.