Skrekk og gru og huttemegtu! Januar, striskjorta og havrelefsa kommer som alltid like brått på. I flere måneder har det meste handlet om forberedelser til den matorgien vi også liker å kalle jul. Og før jeg får sukk for meg så er det over. Klarte jeg nyte de syv sortene? Fikk jeg smakt på all julematen? Til neste år skal jeg lage mindre og spise mindre. Neste år, ja, som faktisk er i år…
Men akkurat nå står jeg her med noen fine nye ting (tusen takk for alle fine julegaver), en lommebok som har vært på lynslanking og en baderomsvekt som krymper seg hver gang jeg nærmer meg…
5 gode vintersalater
Jeg er ingen stor fan av nyttårsforsetter, og jeg har ingen umiddelbare planer om å begynne med det i år heller. Det jeg skal gjøre er å begynne året med noen lette retter på tallerkenen. Ikke nødvendigvis fordi jeg skal ned i vekt (selv om det er en velkommen bieffekt), men mest for å få renset ut litt av alt det jeg stappet i meg rett før fjorårets slutt. Det er med andre ord duket for VINTERSALATER!
Fargerik vintersalat med quinoa, ovnsbakte grønnsaker og chevre
Villrissalat med mynte, peanøtter og rosiner
Rosenkålsalat med varmrøkt laks og fetaost
Lun potetsalat med chorizo, dill og kapers
Kick-ass råkostsalat med mangochutney
Nå er det ikke slik at vintersalatene er revolusjonerende annerledes enn andre salater – det handler bare om å benytte seg av råvarene som er best nå på vinteren. Jeg velger også av og til å kalle det en vintersalat fordi det er en salat jeg spiser når det er vinter ute… Ingen vits å gjøre det mer komplisert enn det behøver å være, lissom :-) Håper du fant litt inspirasjon i vintermørket!
Hei:)
Datt innom din blogg i dag:) Kjempe kjekke blogg.
Eg er kokk å interressert i god og sunn mat. Men elsker derimort og gode sjokolader. Ser at du har laga nokon fine ruter av mørk og lys sjokolade, som du har drysset fryse tørkede bringebær over. Lurer på kor du har kjøpt det?
Hei Helene! Så kjekt at du likte bloggen :-)
De frysetørkede bærene har jeg fått fra Danmark, men bringebærene er også tilgjengelige på gastronaut.no
AC :-)