Den gule høytiden er over oss! Det kryr påskekyllinger, “life-size” påskekaniner og pastellfargede marsipanegg overalt, og det er fullstendig lov til å frotse i alt som har med egg å gjøre. Det passer meg midt i blinken! Du skal nemlig lete lenge etter noen som er så glad i egg som jeg. Kokt, stekt, bakt, i salat, i pai, i kake, på pizza, drasjert fra Anton Berg. Hvis det er egg, går det ned på høykant!
En riktig god, eggete påske
Her er noen av mine favoritter til påsken:
Fancy frokostegg
Med masse ekstra fritid til rådighet passer det utmerket å meske seg med litt ekstravagante frokoster. Som disse eggemuffinsene med skinke og cheddar.
Luksus eggesalat
Få ting kan både glede og skuffe meg så mye som eggesalat. Skuffelsen kommer stort sett fra butikkvarianten, mens jeg blir som regel alltid lykkelig når jeg lager eggesalaten selv. Enkelt og sabla digg til nistepakka eller påskebrunchen.
Aspargessalat med posjert egg
Det er kanskje litt tidlig for aspargessesongen ennå, men jeg har sett noen bunter i butikken som formelig roper på meg når jeg går forbi. Og i og med at påsken varer såpass lenge er det den rette tiden for å perfeksjonere posjeringsteknikken. Det ikke noe jeg bedriver for ofte, for å si det sånn…
Verdens beste potetsalat med egg
Potetsalaten over alle potetsalater, spør du meg! Og det passer alltid med en god potetsalat…
Spinatquiche
Pai med spinat, skinke og blåmuggost er en fin “hviledagsrett” innimellom all reinsdyrsteik og lammelår som ellers står på bordet i påska.
God påske!