tallerken med stekt torsk og linsesalat
Middag, Salat, Sjømat

Smørstekt torsk med linsesalat

For ikke lenge siden var jeg litt uoppmerksom og gikk på en flymat-smell (ikke den første, og sikkert ikke den siste). Boksen jeg fikk inneholdt riktignok en salat som var trist, smakløs, iskald og dyr (4 av 5 er jo nesten full score), men jeg ble likevel inspirert av idéen som lå bak: cottage cheese- og linsesalat. Så var ikke de kronene helt bortkastet likevel.

linsesalat og sitronskiver

Min versjon av linsesalaten ligner overhodet ikke på den jeg fikk på flyet, men det er jo heller ikke meningen. Jeg har klina til med fennikel (det passer godt til fisk), knasende sprø stangselleri og fargerike smaksbomber i form av granateplekjerne. Resultatet blir en frisk og mettende hverdagsmiddag, med herlig flakende torsk og inspirerende cottage cheese- og linsesalat.

Smørstekt torsk med linsesalat (1 porsjon)

  • ca 150 g torskefilet, ben- og skinnfri
  • 1-1,5 ss smør
  • 0,5 ts fennikelfrø, knust
  • Maldonsalt og nykvernet pepper

Cottage cheese- og linsesalat

  • 70 g røde linser (ferdig kokt eller fra kartong)
  • 50 g cottage cheese
  • 40 g fersk fennikel, i små terninger
  • 1 stilk stangselleri, i små terninger
  • 50 g granateplekjerner
  • En liten skvis sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Start med salaten: Ha linser og cottage cheese i en bolle eller skål.
  2. Skyll og tørk fennikel og stangselleri, del i to på langs og skjær stilkene i små biter. Ha i bollen.
  3. Rens granateplet og ha kjernene sammen med resten av ingrediensene.
  4. Skvis sitronsaft over og rør salaten lett sammen. La salaten stå seg mens fisken stekes.
  5. Så er det fisken: Tørk torskefileten godt med kjøkkenpapir. Krydre den ene siden med en klype Maldonsalt, nykvernet pepper og halvparten av fennikelfrøene. Du kan bare knuse frøene mellom fingrene – eller bruke en morter, om du vil.
  6. Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. La smøret få litt farge før fisken legges i med kryddersiden ned.
  7. Krydre den andre siden og la fileten steke i 2-3 minutter før den vendes om.
  8. Stek videre i 2-3 minutter til torsken begynner å flake seg og du ser at fileten er gjennomstekt.

Server den smørstekte torsken sammen med linsesalaten. Hell gjerne over noe av stekeskyen om du vil ha litt “saus”. Nam!

smørstekt torsk med salat

4 Comments

  1. Det så godt ut. fikk vann i munnen. Fisk er noe av det beste jeg vet. Ha en videre fin uke :)

  2. ❤️ Kjempegodt ‼️ Til og med min mann synes dette var veldig godt

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.