Det er kommet til siste varianten av kikertsalaten. Jeg kjenner at det har vært et særdeles hyggelig følge til ukens lunsjpauser. Lunsjsalatene har vært sunne, gode og mettende, og smaksløkene mine har fått langt mer spennende opplevelser enn de vanligvis er vant med (les: skive med makrell i tomat). Likevel skal det bli sabla greit å spise noe fullstendig annet i morgen.
Det gjenstår altså én runde av kikertsalaten og den har jeg valgt å pimpe opp med hardkokt egg og kapers. Det er en smakskombinasjon som gjør seg like godt i eggesalaten som på pizzaen. Den får meg også til å tenke på varmere dager, og det er jeg skikkelig klar for nå!
Kikertsalaten er dermed spist opp og i morgen blir det sandwichsalat, omelett eller pytt i panne…
Kikertsalat med egg og kapers (1 porsjon)
2 egg, hardkokte
Kapers
Grovt salt
1/4 porsjon kikertsalat
Ruccola og feldsalatmix eller baby leaf mix
Extra virgin olivenolje
Sitronsaft
Kok egg slik du pleier når du skal hardkoke egg (9 minutter pleier å gjøre susen for meg). Avkjøl raskt i iskaldt vann. Kakk eggene mot benkeplata og fjern skallet. Bruk eggedeler til å dele eggene i båter. Ta så mye kapers som du vil ha i salaten ut av glasset og la de renne godt av.
Fordel kikertsalaten på salatbladene i en salatbolle og fordel eggebåtene og kapersene på toppen. Dryss grovt salt over eggene, men husk at kapersene også er salte. Ringle over litt olivenolje og server med en liten skvis sitronsaft over det hele om du ønsker det.