Barcelona er en av mine absolutte favorittbyer. Det er noe med den byen som appellerer til meg på alle mulig måter: hyggelige fastboende, godt klima store deler av året og nærhet til sjø (som jeg nærmest er avhengig av). Mest av alt er det likevel maten som gjør at jeg stadig vender tilbake (og cava’en, selvsagt). Jeg behøver ikke shoppe, se et eneste mesterverk av Gaudí eller gjøre noe som helst, annet enn å bare hoppe fra nabolagsbule til stjernerestaurant, fra havneskur til takterrasse, og frotse i alt det gode de har å by på. Dagene i Barcelona forsvinner fort i en evig matrus, og det finnes ikke noe bedre!
Mitt største “problem” i Barcelona er faktisk å la være å gå tilbake til spisesteder jeg allerede har vært. Det er jo et enormt utvalg, så det burde ikke være behov for å krysse sine egne spor. Likevel, når jeg reiser med andre så er det steder jeg gjerne vil vise eller ta dem med på, slik at de også kan oppleve det samme som meg. Og slik gikk det til at jeg havnet på Cuines Santa Caterina for andre gang, og ble forelsket i en skål stekte grønne paprikaer.
Etter å ha siklet på “nabobordets” bestilling litt for lenge, fant vi ut at vi måtte prøve en servering med det samme: Piementos de Padrón. De små og beskjedne grønne pepperfruktene viste seg å være utrolig gode. Den karakteristiske bitre smaken fra grønn paprika var der fremdeles, men helt nedtonet etter varmebehandlingen, og i stedet hadde de fått fin sødme, med litt svidd og god smak fra olje og salt. Enklere kan det nesten ikke gjøres!
Piementos de Padrón er verdens enkleste tapasrett
Dette må jo være verdens enkleste tapasrett og grilltilbehør nå som sommeren er over oss. Det funker også som lett snacks på spontan-piknik i hagen. Det er dessverre ikke mange steder som fører padrón-paprika i butikkene her hjemme ennå, men jeg har lest på det store internettet at det finnes fra tid til annen i velassorterte dagligvarebutikker eller importbutikker. Kjøp de grønne pepperfruktene når du kommer over de i butikken. Det passer alltid, sommer som vinter, enten du skal lage full tapas, eller kun vil ha litt snacks.
Så enkelt gjør du det:
Stekte grønne paprikaer (Pimientos de Padrón)
Pimientos de Padrón (grønne pepperfrukter)
God olivenolje
Flaksalt
Skyll og tørk pepperfruktene. Ringle over godt med olivenolje og bruk hendene til å fordele olje godt.
Stek på sterk varme til paprikaene nesten er svidd og begynner å få et lite hvitskjær i skallet. Dryss over flaksalt og server med én gang.
Prøv også med et dryss revet parmesanost.