Nå som Halloween dessverre ser ut til å ha kloret seg fast i den norske kalenderen, forsøker jeg å se så positivt som mulig på det hele: Jo flere skumle gresskarlykter som lages i vårt langstrakte land, jo større behov for gode oppskrifter med gresskar. Så hvis du nå befinner deg i en situasjon der du vasser i gresskarlykter og ikke vet hva du skal gjøre med innmaten, fortvil ikke: Her er 5 superdigge tips til ditt eget gresskarbonanza!
5 deilige gresskar-tips
Risotto med gresskar
Risotto er for dager med ekstra god tid – når matlagingen er målet og ikke middelet. Den søtlige smaken i gresskaret gir perfekt balanse til saltet i parmesanosten, og resultatet blir deilig og kremete kosemat.
Gresskarsuppe med rosmarin
Gresskar er suverent i suppeformat, og denne har jeg lånt inspirasjon til a v selveste Gordon Ramsay. Myk og deilig med god smak av salt parmesan og urter.
Fylt gresskar med lam og paprika
Nå er det kanskje sånn at gresskarskallet står med telys inni seg og ser skummelt ut, men bak gresskarkjøttet for seg selvi en ildfast form, og så er det bare å tilsette saftig lammekjøttdeig, bakt paprika og masse deilig krydder og så er du i mål.
Pizza med spinat, gresskar og bacon
Gresskar på pizza er slettes ikke dumt. Sammen med spinat og sprø baconbiter er det intet mindre enn himla godt!
Ostekake med gresskar og krydder
Denne bakte ostekaka er like amerikansk som Halloween. Den er fullstendig “over the top” mektig, men ikke mindre god av den grunn ;-)
Håper du fristes av mine gresskarfavoritter. Legg gjerne igjen kommentar om du har egne favoritter du sverger til i disse gresskartider.
Jeg kan ikke forstå denne misnøyen med Halloween i det hele tatt.
Jeg synes det er en av de morsomste markeringene vi har fått!
Jeg er voksen nå, men jeg hadde virkelig elsket å vokse opp med det.
Barn liker å bli litt skremt innenfor trygge rammer.
Jeg har forsøkt meg på risottoen og den var mega!
Så bra du likte risottoen, Helen :-)
Håper du får en fortreffelig Halloween-feiring!
AC :-)