Nøtter i honning er perfekt til ostefatet og den enkleste ute-i-siste-liten-gaven du kan finne. Den enkleste og den vakreste. I alle fall hvis du er som meg som elsker ostemat og synes de spiselige gavene er aller best. Alt du trenger er et glass med lokk, nøtter og honning. Slenger du på chili og tranebær blir det litt “hot” og fargerikt i tillegg. Og vips, så har du fiks ferdig gave!
Bruk de nøttene du måtte ha tilgjengelig. Rundt juletider har du sikkert litt “slanter” av diverse etter julebaksten. Å lage disse spiselige gavene er en perfekt måte å bruke opp de siste restene. Og så blir det jo så lekkert – og så godt! Det er nok ikke lenge til jeg må gi meg selv et glass i gave…
Nøtter i honning
Ristede nøtter (valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, mandler, pistasjnøtter)
Fersk rød chili, finhakket
Tørkede tranebær, finhakket
Akasiehonning
Rist nøttene i en tørr stekepanne på middels sterk varme. Avkjøl helt på kjøkkenpapir før de fordeles på små glass med lokk. Det er ikke nødvendig å hakke nøttene, de kan godt være hele.
Finhakk rød chili. Ta med frøene om du vil. Du kan også benytte tørkede chiliflak. Finhakk de tørkede tranebærene også.
Legg et lag med ristede nøtter og dryss på med chili og tranebær. Legg på flere nøtter til glasset er nesten fullt og avslutt med nok et dryss chili og tranebær. Fyll til slutt på med akasiehonning. Her er det viktig å la honningen synke godt ned i alle krinker og kroker og så etterfylle før lokk settes på.
Pynt glassene med en fin etikett og bånd og gi bort til noen du er glad i. De som er veldig glad i ost kommer til å elske det!
Idéen til denne spiselige gaven har jeg funnet hos larsspiser.no