linsegryte med blomkål og soyabønner
Kjøttfri mandag, Middag, Tilbehør

Linsegryte med blomkål

Jeg er stor fan av indisk mat men altfor ofte lar jeg meg skremme av lange lister med “snodige” ingredienser og avskrekkende lang tilberedningstid. Heldigvis finnes det unntak fra regelen. Her er nemlig en indiskinspirert linsegryte med blomkål som riktignok har en del-ish ingredienser, men likevel ikke altfor mange. Og gryteretten er overhodet ikke tidkrevende. Vi snakker skikkelig digg middag på bordet i løpet av 30 minutter!

linsegryte med blomkål og soyabønner

 

Jeg har kommet fram til at jeg like gjerne kan lage to porsjoner når jeg først lager denne linsegryta, for som gryteretter flest er den enda bedre dag nummer to. Da hender det også at jeg legger til noen saftige kyllinglårfileter eller lammekoteletter dersom jeg er sugen på ekstra proteiner. Det blir det jo en helt ny middag av sånt!

Linsegryte med blomkål (2 porsjoner)

1 ss solsikkeolje
1 ts gule sennepsfrø
1 ts spisskummenfrø
0,5 gul løk, finhakket
0,5 fersk rød chili, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts gurkemeie
0,5 ts garam masala
3,4 dl grønnsakskraft/-bunjong
1 dl kokte linser
2 dl kokosmelk
0,5 blomkål, i små buketter
1 stort laurbærblad
0,5 ts salt
50 soyabønner/edamamebønner, frosne
Ferskpresset limesaft
Frisk koriander

Start med å finhakke og klargjøre alle ingrediensene. Da går resten lekende lett.

Varm opp olje i en emaljert jerngryte eller tilsvarende på middels sterk varme. Tilsett sennepsfrø og spisskummenfrø og la de surre under omrøring til frøene begynner å poppe.

Ha løk, chili, ingefær og og hvitløk i gryta sammen med frøene og rør sammen. Surres under omrøring til løken blir blank og mør. Pass på at varmen ikke er for høy og grønnsakene svir seg.

Rør inn gurkemeie og garam masala og la alt surre ca 1 minutt før kraft, linser, kokosmelk, blomkål og laurbærblad tilsettes. Kok opp, smak til med salt og la gryteretten småputre til blomkålbukettene er så vidt møre.

Vend de frosne soyabønnene inn i den ferdige gryteretten. Bønnene er som regel ferdig skrelt og kokt så de skal kun varmes opp. Server linsegryta med en skvis limesaft, finhakket koriander og nanbrød.

linsegryte med blomkål og soyabønner

Hvis du vil kan du også røre sammen en rask og frisk yoghurtdressing til linsegryta.

Yoghurtdressing med mynte

ca 1 dl yoghurt naturell
ca 1 ss mynteblader, finhakkede
1 fedd hvitløk, finhakket
Nykvernet pepper
Limesaft
Evt. salt

Rør alt sammen i en bolle og smak til med limesaft og salt om nødvendig.

linsegryte med blomkål

Utgangspunktet til denne linsegryta fant jeg på vektklubb.no

Prøv også Italiensk linsesuppe! Rimelig og superdigg hverdagssuppe.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.