Aspargespizza med bacon og chevre
ENEstående Mat

Jeg velger meg asparges!

Bjørnstjerne Bjørnson var den som valgte seg april, den stormfulle og kraftfulle tiden på året som velter vinteren og baner vei for vår og sommer. På en måte er jeg enig i valget, for april er måneden når både naturen og jeg våkner til liv etter vinterdvalen. Likevel vil jeg heller gå for norsk asparges når jeg skal velge meg et vårtegn. Mens april er ganske så humørsyk og lunefull, er aspargesen snill og god og sørger for mange hyggelige stunder rundt matfatet.

Asparges i alle former og fasonger

Det viktigste å huske når det kommer til asparges er at det er kun fantasien som setter grenser for hva den kan brukes til. Både de grønne og hvite stilkene er svært anvendelige, både som hovedrolleinnehaver og som tilbehør.

Her har jeg samlet noen av mine favoritt-oppskrifter med asparges. Det er alt fra superenkle forretter til en digg pai, og selvsagt en pizza… Håper du lar deg friste!

Forrett med skinke og aioli

Nærbilde av asparges med skinke og aioli

Enklere kan det neppe gjøres: lettkokte aspargesstilker surret i spekeskine. Perfekt som småsnacks eller forrett.

Hvit asparges med varmrøkt laks

nærbilde av smørdampet hvit asparges

Hvit asparges må skrelles og skal koke litt lenger enn den grønne, men ellers er smaken minst like god. Her er en oppskrift med varmrøkt laks og kald rømmesaus.

Pai med vårløk og chèvre

Aspargespai med vårløk og ost

Jeg kan spise pai omtrent like ofte som pizza! Denne er ekstra vårlig med vårløk OG asparges…

Aspargessalat med lakrisdressing

aspargessalat med lakrisdressing

Denne salaten kan egentlig inneholde hva som helst – det er lakrisdressingen som er stjerna…

Pasta Primavera

bilde av tallerken med pasta, bestikk og asparges

Vårens pasta – pasta primavera – er den italienske hyllesten til vårens grønnsaker og vakre grønne farger.

Pizza med asparges og bacon

nærbilde av aspargespizza

Man kan ha ALT på pizza – også grønn asparges!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.